02/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Facebook içinde ‘Kadın Aşıklar’ resminin olduğu bir videoyu ‘yetişkinlere yönelik ürün ve hizmetlerin reklamını yapmak’ gerekçesiyle yayından kaldırdı.

‘Kadın Aşıklar’ resmine Facebook sansürü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Facebook içinde “Kadın Aşıklar” resminin olduğu bir videoyu “yetişkinlere yönelik ürün ve hizmetlerin reklamını yapmak” gerekçesiyle yayından kaldırdı.

Avustralyalı sanatçı Charles Blackman'ın 1980’lerde çizdiği “Kadın Aşıklar” isimli resmi içeren reklam videosu Facebook tarafından sansürlendi.

“Kadın Aşıklar”, önümüzdeki hafta açık artırmaya çıkarılacak bir dizi koleksiyonu tanıtmak üzere Mossgreen tarafından yapılan videonun bir parçasıydı. Firma, videoyu daha fazla kullanıcının görmesi için Facebook sayfasına reklam verince resmini “yetişkinlere yönelik ürün ve hizmetlerin reklamını yapmak” gerekçesiyle engellendi. İçinde “Kadın Aşıklar” resminin bulunduğu video yayından kaldırıldı.

Mossgreen'in CEO'su Paul Summer, Guardian Australia'ya yaptığı açıklamada Facebook'un politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Dürüst olmak gerekirse, buna inanamıyorum. 21. yüzyılda yaşamadığımı hissediyorum. Facebook 1950'lerde yaşıyor gibi. Bu imge ile ilgili cinsel bir şey yok. Neden Facebook insanların çıplak figürlere baktığını ve cinsel şeyleri gördüğünü varsayıyor?”

“Facebook'ta sürekli plajlarda yarı giyinik insanların görüntülerini görüyoruz. Bu resimde cinsel bir şey yok. Kadınların “meme uçlarının” gözükmesi bir sansür sebebi olmaktan çıkmalı. Erkeklerin yarı çıplak resimlerine sansür uygulanmıyor.”

Facebook'un kararına rağmen Mossgreen, kaldırılan görüntüyü içeren çok sayıda fotoğrafı Facebook sayfasında yayınladı.

Çok sayıda itirazın ardından Facebook sözcülerinden biri açıklama yaparak “Reklamı tekrar inceledik ve onayladık” dedi.


Etiketler: medya
İstihdam