07/07/2017 | Yazar: Kaos GL

Kadın Koalisyonu: ‘Arkadaşlarımızın yanında ve takipçisiyiz.’

‘Kadın hakları mücadelesi, insan hakları mücadelesinden ayrılamaz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadın Koalisyonu: “Arkadaşlarımızın yanında ve takipçisiyiz.”

Gözaltına alınan İlknur Üstün etkinliğe Kadın Koalisyonu adına katılmıştı.

İnsan hakları savunucularının korunması programı kapsamında toplantılar yapmak üzere Büyükada’da bir araya gelen insan hakları savunucularının gözaltına alınmasının ardından demokratik oluşumlardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Kadın Koalisyonu gözaltında tutulan üyeleri, İlknur Üstün ve Nalan Ekrem için bir açıklama yayınladı.

Kadın Koalisyonu yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımızın yanında ve takipçisiyiz” ifadelerine yer verdi.

“Bu ülkede yaşayan kadınlara yönelik saldırı”

Kadın Koalisyonu yaptığı açıklamada, kadın hakkı ihlallerinin görülmemiş yaygınlıkta ve boyutta yaşandığını, böylesi bir dönemde kadın hareketinin bu iki önemli mensubunun kaçırılırcasına alıkonmasını kabul edilemez bulduklarını ifade ediyor.

Toplantıya Yurttaşlar Derneği adına katılan Nalan Ekrem aynı zamanda Kadın Koalisyonu üyesi.

Açıklamada, “Biz bunu hareketimize ve bu ülkede yaşayan kadınlara yönelik saldırı olarak görüyoruz. Kadın hakları mücadelesi, insan hakları mücadelesinden ayrılamaz” cümleleri yer alıyor.

“Kadınlar için çalışmalarının karşılığı mı?”

İlknur Üstün ve Nalan Ekrem’in kadınlara yönelik şiddet, kadınların adalete erişimi ve siyasal katılımlarının artırılması için fedakârca çalıştıklarını hatırlatan açıklamada, gözaltıların bu çalışmaların “karşılığı” olduğunu düşündüklerine de yer veriyor.

“Yolumuz uzun”

Açıklama, gözaltı sürecinin ne kadınları ne de onları mücadeleden vazgeçiremeyeceğinin altını çiziyor: “Çünkü bu ülkede kadınların hakları için yapılması gereken daha çok iş var. Yolumuz uzun, devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın yanında ve takipçisiyiz."

Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kadın
İstihdam