15/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Balıkesir Kadın, Yaşam ve Özgürlük Platformu Özgecan Aslan için sokağa çıktı

‘Kadın katillerini mahkemede ‘ak’layanları uyarıyoruz!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Balıkesir Kadın, Yaşam ve Özgürlük Platformu Özgecan Aslan için sokağa çıktı, kadın katillerini mahkemede “ak”layanları uyardı.
 
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın tecavüz edilip öldürülmesine ülke genelinde tepkiler sürüyor. Özgecan Aslan için kadınlar sokağa çıkıyor, tecavüz eden ve öldüren erkeklerin cezasız kalmaması için eylem yapıyor.
 
Balıkesir’de bu eylemlerin adreslerindendi. Balıkesir Kadın, Yaşam ve Özgürlük Platformu’nun çağrısıyla Milli Kuvvetler Caddesi’nde bir araya gelen kitle Ali Hikmet Paşa Meydanı’na yürümek istedi. Polis engeliyle karşılaşan platform üyeleri bir süre tartışmanın ardından engeli aşarak yürüdü. Eylem Hikmet Paşa Meydanı’nda mum yakılıp, Özgecan’ın anısına karanfil bırakılmasıyla sonlandı.
 
Eylemde şu sözler yankılandı:
 
“Mersin’in Tarsus ilçesinde yaklaşık 2 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki kız kardeşimiz Özgecan Aslan’ın öldürüldükten sonra yakılmış cesedi bugün bulundu. Daha 20 yaşındaydı; yaşayacak çok güzel günleri vardı… Evine gitmek için minibüse bindi ve iki gün sonra cesedi bulundu. Öfkeliyiz, çünkü Her gün hunharca ve umarsızca öldürülüyoruz. Yasalar katillerimiz olan bu erkekleri korumaktan başka bir işe yaramıyor. Devlet ve AKP iktidarı kadınlara yönelik her nefret söylemiyle bu katliama ortak oluyor. Genç üniversiteli kadınlar olarak potansiyel birer ‘tecavüz nesnesi’ olarak görülüyoruz. Nefes alamıyor, rahat yürüyemiyor ve ölüm korkusuyla yaşıyoruz.”
 
Platformun yaptığı basın açıklamasında Özgecan’ın acılı ailesine seslenildi:
 
“Buradan Özgecan’ın ailesine sesleniyoruz: Yalnız değilsiniz. Özgecan için adalet sağlanana dek sizinle birlikte yürüyecek olan binlerce kadın sizin yanınızda. Birlikte mücadele ederek Özgecan’ların hayatlarını kurtaracağız.”
 
“Kadın katillerini mahkemede ‘ak’layanlar!”
 
Platform kadınlara karşı şiddeti meşrulaştıran iktidar mensuplarına da tepki gösterdi:
 
“Şimdi bizi iyi dinleyin. Kadınların kahkahasından korkan, ‘kadın erkek eşit değildir’ diyen zihniyettir bugün kadın cinayetlerinin hızla artmasına sebep olan. Tacizcileri, tecavüzcüleri, kadın katillerini mahkemede “ak”layanlardır Özgecan’ın katilleri.”
 
Son olarak Platform üyeleri mücadelelerini sürdüreceklerini duyurdular:
 
“Buradan bir kez daha duyuralım Özgecan arkadaşımız öldürülen ilk kadın değildir ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz, Özge’nin hesabını kadınlar sokaklarda soracak!” 

Etiketler: kadın
İstihdam