15/09/2011 | Yazar: Kaos GL

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM’ndeki internet erişiminde LGBT bireylerin sivil toplum örgütlerinin web sayfalarına erişimin kapatılmasının gerekçesini Başbakan Erdoğan’a sordu.

‘KaosGL.Org’a TBMM’den Erişim Hangi Gerekçeyle Engelleniyor?’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM’ndeki internet erişiminde LGBT bireylerin sivil toplum örgütlerinin web sayfalarına erişimin kapatılmasının gerekçesini Başbakan Erdoğan’a sordu.
 
LGBT bireylere yönelik uygulanan ayrımcılığa karşı Hükümet’in ne tür önlemler alacağına dair soru önergesini TBMM Başkanlığına sunan Nazlıaka, Başbakan Erdoğan’dan cevap bekliyor.
 
“kaosgl.org’a erişimin kapatılması gerekçesi nedir?”
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu Salonu’nda da yazan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü hatırlatan Milletvekili Nazlıaka, soru önergesinde Meclis’in tüm vatandaşların temsil yeri olduğunun tartışmasız bir gerçek olduğunu belirtti.
 
LGBT derneklerin web sayfalarına ulaşabilmek için özel form doldurulması gerektiğini açıklayan Milletvekili Aylin Nazlıaka, bunun nedenini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu:
 
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki internet erişiminde LGBT bireylerin sivil toplum örgütlerinden olan Kaos GL ve Lambdaistanbul’un web sayfalarına “homosexuality” (homoseksüellik) tanımlaması ile erişimin kapatılması gerekçesi nedir?”
 
“LGBT’lere yönelik TBMM’deki ayrımcı uygulamalar anayasaya aykırı!”
 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, söz konusu uygulamaların önceki dönemde Bakanlık yapmış Aliye Kavaf’ın “hasta” olarak tanımladığı LGBT bireylere ilişkin ayrımcılığı pekiştirdiğinin altını çizdi.
 
Ayrımcı anlayışı eleştiren Nazlıaka, ayrımcı anlayışın “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de kendine yer bulması tüm vatandaşların eşitliği ilkesine dayanan anayasaya aykırı değil midir?” diye sordu.
 
Sansür ve ayrımcılık!
 
Nazlıaka, soru önergesinde, Türk Kültür, Sanat ve Edebiyatı ile ilgili Eserlerin Türkçe Dışındaki Dillerde Yayımlanmasına Destek Projesi’nin (TEDA), Perihan Mağden’in “Ali ile Ramazan” isimli romanının çeviri ve basımını desteklemekten vazgeçmesine de değindi.
 
“Uluslararası platformda ülkemiz sadece sansürcü olarak değil aynı zamanda LGBT bireylere karşı uyguladığı ayrımcılıkla da tanımlanacaktır” diyen Milletvekili Nazlıaka, “TEDA’nın Perihan Mağden’in “Ali ile Ramazan” isimli kitabının çevirisine destek talebine red cevabı vermesinin gerekçesi nedir?” sorusunu yöneltti.
 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın soru önergesinin TBMM’nin 1 Ekim’de başlayacak yeni döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanması bekleniyor.
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam