11/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Büyük ilgi gören Karlar Ülkesi’nin, kraliçe Elsa’nın bir kadına aşık olduğu versiyonu yayınlandı.

‘Karlar Kraliçesi Elsa bir kadına aşık olsaydı’ animasyonu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Büyük ilgi gören Karlar Ülkesi’nin, kraliçe Elsa’nın bir kadına aşık olduğu versiyonu yayınlandı.

LGBTİ’ler hakkında çocuklar, aileler ve eğitimciler için eşitlik ve bilgilendirme videoları hazırlayan Pop’n’Olly kanalı büyük ilgi gören Karlar Ülkesi’nin, kraliçe Elsa’nın bir kadına aşık olduğu versiyonunu animasyon haline getirdi.

“Buzlar Kraliçesi ve Karısı” ismiyle yayınlanan animasyonda, kraliçe ve eşi bir kalede yaşıyor. Buzlar kraliçesi, gücünü her gün eşine hediye yapmak için kullanıyor. Kraliçenin eşi de, doğa gücüne sahip. Dokunduğu her yeri çiçeklendirebiliyor. Animasyon, bu ilişkiyi anlatarak başlıyor.

Bir gün, aşıklar kaleden çıkıp dünyaya gidiyorlar. Ve “sihir karşıtları”nın nefretiyle karşılaşıyorlar. Halk, kraliçenin ve eşinin sihirli olmasından ve el ele dolaşmasından korkuyor.

Animasyonun yapımcısı Ollly Pike (Pop’n’Olly) “sihir karşıtları” ile ilgili şöyle diyor: “Hikayenin bu kısmının dünyanın dört bir yanındaki LGBTİ+ çiftler için gerçek olduğunu düşünmek üzücü. İnsanlar ilişkilerini ve cinselliklerini gizli tutmak zorunda kalıyorlar ya da hapsedilmek korkusuyla yaşayamıyorlar.

“Buzlar kraliçesi ve karısını anlatan çalışmayla kimin kime aşık olabileceğini dikte etmenin ne kadar haksız ve trajik olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu animasyon, daha sağlıklı bir toplumsal inşa için çeşitliliğin farkındalığını arttırmak adına genç kitleyi hedef alıyor.”

İşte “Buzlar Kraliçesi ve Karısı” animasyonu: 


Etiketler: medya
İstihdam