09/01/2015 | Yazar: Kaos GL

TiyatroHÂL, aşk ve onurun buyurgan bir sisteme karşı direniş öyküsünü anlatan Örümcek Kadının Öpücüğü ile seyirci karşısına çıkacak.

TiyatroHÂL,aşk ve onurun buyurgan bir sisteme karşı direniş öyküsünü anlatan Örümcek Kadının Öpücüğü ile seyirci karşısına çıkacak.
 
İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda bir Broadway müzikali olan Sidikli Kasabası Müzikali’ni ve TiyatroHâl’de Albert Camus’nün Adiller (Doğrular) adlı eserini sahneleyen Oğuz Utku Güneş, tiyatro edebiyatında devrim üçlemesi yolculuğunu Örümcek Kadının Öpücüğü ile tamamlıyor.
 
“Bedenini Mahkûm Edebilirler, Ama Ruhunu Asla”

Manuel Puig’in Örümcek Kadının Öpücüğü adlı romanı (1976), escapism (düş dünyasına kaçış) akımında verilen en önemli eserlerden biri olarak gösteriliyor. Oğuz Utku Güneş’in aynı adlı roman, oyun ve filmden uyarladığı Örümcek Kadının Öpücüğü’nde, romanda söz edilen 1942 yapımı gerilim filmi Kedi İnsanlar da bu sefer sahnede can buluyor.
 
TiyatroHÂL’den Örümcek Kadının Öpücüğü’nün 2014 Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde En Başarılı Erkek Oyuncu, En Başarılı Yönetmen dalında Adaylıkları ve Direklerararası Seyirci Ödülleri’nde En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Prodüksiyon dallarında ödülleri bulunuyor.
 
Örümcek Kadının Öpücüğü / TiyatroHÂL
 
“Tarihin en kanlı baskı dönemlerinden biri, diktatörlük altındaki 1970’ler Arjantin’i... Aynı hapishane hücresinde, yolları dışarıda kesişmesi neredeyse olanaksız iki mahkûm…

Cazibe dolu filmlerin fantazileriyle gerçeği katlanılır kılmaya çalışan Molina ve tüm benliğini davasına adamış olan ateşli devrimci Valentin.

Düş ile gerçeğin, tutsaklık ile bağımsızlığın sınırlarının ortadan kalktığı bir hapishane hücresi... İnsan sevgisinin, aşk ve onurun buyurgan bir sisteme karşı direniş öyküsü, bilinen gerçeği sorgulayan, insan dönüştüren bir masal, Örümcek Kadının Öpücüğü ”
 
Oyunu 14-15, 23-24, 30-31 Ocak 20:30’da Mecidiyeköy’de TiyatroHÂL’de, 1 Şubat 20:30’da ise Bakırköy’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde izleyebilirsiniz. Oyunun teaser’ına ise bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. TiyatroHÂL Rezervasyon: 0538 458 73 01 ve mybilet.com 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam