26/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Kobanêli kadın ve çocuklarla dayanışmak için ilmek ilmek ‘Kız Kardeşlik Köprüsü’ ören kadınlar Suruç’a gidiyor.

‘Kız Kardeşlik Köprüsü’ Suruç’a gidiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kobanêli kadın ve çocuklarla dayanışmak için ilmek ilmek “Kız Kardeşlik Köprüsü” ören kadınlar Suruç’a gidiyor.
 
Kobanê’ye dönük IŞİD saldırılarına karşı direnen Kobanêli kadın ve çocuklarla dayanışmak için bir süredir “Kız Kardeşlik Köprüsü” kampanyası yürüten kadınlar, bugün Suruç’a yola çıkıyor.
 
Kampanya için iki ay önce ilk adımı atan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’nin yanı sıra, Gülsuyu- Gülensu Kadın Dayanışma Evi ile Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Derneği Girişimi de Suruç’a gidecek kadın örgütleri arasında.
 
Dersim, Ankara, Eskişehir, Manisa ve İstanbul’un Kartal, Sultangazi, Beyoğlu, Beylikdüzü ve Çağlayan gibi ilçelerinde de aynı kampanyayı yürüten kadınlar, önümüzdeki günlerde dönüşümlü olarak Suruç’taki Kobanêli kadınları ziyarete gidecek.
 
“Ortak yaşamı kurduran köprü”
 
“Kız kardeşlik sadece bir kan bağı değildir. Kız kardeşlik birbirini anlamaktır, kız kardeşlik birbirinin derdine ortak olmaktır” diyen kadınlar geçtiğimiz aylarda “iki sınırı buluşturan, ortak yaşamı kurduran, yalnız olmadığımızı hatırlatan bir köprü” kurdu.
 
Kiminin elinden örgü geldi, “kız kardeşlerine” hırkalar, bebelerine patikler ördü, kimi eve aldığı azığı ikiye böldü, kimi çocuğunun ihtiyacını erteledi önce Kobanêli çocukları düşündü mont aldı, ayakkabı aldı. Kimi fabrikasındaki diğer işçi kadınlarla her ay ücretinden bölerek kız kardeşlik kumbarası oluşturdu, kimi evlere temizliğe gitti kazandığı parayı getirdi, kimi kapı kapı dolaştı. Onlarca, yüzlerce kadın dayanışma köprüsünün bir parçası oldu.
 
Aylardır dayanışmayı ilmek ilmek ören kadınlar şimdi de Suruç’a gidiyor. Bu akşam saat 20.00’de yola çıkacak kadınlar, Suruç’ta kadınlarla buluşacak. Dönüşte ise İstanbul’da bir basın toplantısıyla izlenimlerini paylaşacak. 

Etiketler: kadın
İstihdam