07/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Ümraniye’de Ebru Torun’u 17 yerinden bıçaklayarak öldüren Servet Bilik, mahkemede ‘Hiçbir şey hatırlamıyorum, pişmanım’ dedi.

‘Kızımın Ölüm Kararı Aile Meclisinde Alındı’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ümraniye’de Ebru Torun’u 17 yerinden bıçaklayarak öldüren Servet Bilik, mahkemede “Hiçbir şey hatırlamıyorum, pişmanım” dedi. Torun ailesi, kızlarının ölüm kararının tüm Bilik ailesi tarafından alındığını belirtti, cezalandırılmalarını istedi.
 
Ümraniye’de 29 Kasım 2013 tarihinde eşinin kardeşi tarafından 17 bıçak darbesiyle öldürülen Ebru (Bilik) Torun davasının ilk duruşması Kartal Anadolu Adliyesi’nde görüldü.
 
4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya çok sayıda kadın avukatın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Avukat Hülya Yazar Günay ve Ebru Torun’un ailesi ile arkadaşları katıldı. Mahkeme heyetinin tümünün kadınlardan oluşması dikkat çekti.
 
Savunma: Uyuşturucu bağımlısıyım!
Kimlik tespitinin ardından katil iddianame okundu. Ebru Torun’u öldüren katil zanlısı Servet Bilik kendisine yöneltilen suçları dinlerken çok rahat ve umursamaz tavırlar sergiledi, iddianameye ilişkin ilk sözü, “Ben jamaika isimli uyuşturucu madde bağımlısıyım” oldu.
 
17 bıçak darbesini hatırlamıyormuş…
Ebru Torun’u katletmeden önce askere gittiğini, psikolojisinin bozulduğunu savunan ve 7 günlük izin için İstanbul’a geldiğini söyleyen Bilik, “Ebru bana ’Sen bana sarkıntılık ettin’ dedi, ben bunun mümkün olmadığını söyledim. O zaman da Jamaika maddesi kullanmıştım” iddiasında bulundu. Sürekli psikolojisinin bozuk olduğunu, uyuşturucu madde kullandığını tekrarlayan katil zanlısı Bilik, “O gün eve gittim Ebru yengem evdeydi, nasıl oldu bilmiyorum. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Pişmanım” şekline savunma yaptı.
 
“Ölüm kararı aile meclisinde alındı”
Ardından Ebru Torun’un babası Ayhan Torun konuştu. Olayı görmediğini ama kızının sürekli eşinin ve eşinin ailesinin şiddetine maruz kaldığına tanık olduğunu belirten Ayhan Torun, “Kızıma defalarca yanıma gel dedim ama Ebru ’Gelirsem bunlar sana rahat vermez. Huzurunu bozarlar’ dedi” diye aktardı. “Aile meclisinde kızımın ölüm kararı alındı” diyen Ayhan Torun, tüm Bilik ailesinin kızının katledilmesinden sorumlu olduğunu belirtti.
 
Anne Makbule Torun de kızının öldürülme kararının tüm Bilik ailesi tarafından planlandığını ifade etti. Torun, katil zanlısı Servet Bilik’in ağabeyleri Selim ve Mehmet Bilik ve sevgilisi Yağmur Akyıldız’ın da olayların içinde olduğunu belirtti.
 
Tanığa tehdit: Görmedin, duymadın, bilmiyorsun
Ardından, Ebru Torun’un öldürüldüğü sırada evde olan Yağmur Akyıldız konuştu. “Servet uyuşturucu madde kullanacaktı, izin vermedim” diyen Akyıldız, Servet Bilik’in gün boyu tuhaf davranışlar içerisinde olduğunu belirtti. Birlikte Bilik ailesinin evine gittiklerini aktaran Akyıldız, “Servet kapının önündeki erkek ayakkabılarını görünce ’Bu ayakkabılar kimin’ diyerek öfkelendi ve eve girer girmez tüm odalara tek tek baktı. Hareketleri tuhaftı” dedi. Olayın kısa bir süre içerisinde geliştiğini aktaran Akyıldız, “Dertleşmek için Ebru ile çatıya çıktı. Sonra birden sesler duydum yukarı çıktım ve Servet’in Ebru’nun üzerine çıkarak onu bıçakladığını gördüm” diye konuştu. Olaydan hemen sonra Selim Bilik’in çatıya çıktığını kaydeden Akyıldız, o ana kadar ağabeyinin evde olduğunu bilmediklerini belirtti.
 
Akyıldız, son olarak Selim Bilik’in hastanede kendisine “Görmedin, duymadın, bilmiyorsun” ve “Gitmiş teslim olmuş şerefsiz” dediğini aktardı.
 
Tanıkların dinlenilmesinin mahkeme heyeti, katil zanlısı Servet Bilik’in tutukluluğunun devamına ve bir hafta süreyle Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’nde gözlem altına alınmasına, Hasan ve Hasret Bilik’in tanık olarak dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi. (etha) 

Etiketler: kadın
İstihdam