03/01/2015 | Yazar: Kaos GL

İnsan hakları savunucuları Güney Kore’den Türkiye’ye biber gazı satışının durdurulması için imza kampanyası başlattı.

‘Kore Bize Gaz Verme’ imza kampanyası başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İnsan hakları savunucuları Güney Kore’den Türkiye’ye biber gazı satışının durdurulması için imza kampanyası başlattı.
 
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve İnsan Hakları Gündemi Derneği, Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee’ye gönderilmek üzere #KoreBizeGazVerme imza kampanyası başlattı.
 
Kampanyanın amacı Türkiye’de sokak gösterileri kullanılan ve çok sayıda insanın ölümüne neden olan gaz bombalarının satışına karşı kamuoyu oluşturmak.
 
Uluslararası Af Örgütü’ne göre sevkıyat, Güney Koreli bir firma tarafından üretilen yaklaşık 1,9 milyon adet biber gazı kartuşu ve gaz bombasından oluşuyor. Sevkıyatın ilk bölümünün 2015’in Ocak ayının ortasında Türkiye hükümetine teslim edilmesi planlanıyor.
 
İnsan hakları kuruluşlarının açıklaması şöyle: “Türkiye yetkilileri bu tür eylemlerin bir daha yaşanmayacağını güvence altına alıncaya ve güvenlik güçlerinin geçmişte gerçekleştirdiği hak ihlallerine yönelik kapsamlı, tarafsız ve bağımsız soruşturmalar yürüteceğini taahhüt edinceye kadar, ülkeye biber gazı ve diğer öldürücülük düzeyi az silahların sevkıyatı durdurulmalıdır. İnsan hakları savunucuları olarak Wassenaar Düzenlemesi’nin katılımcılarından olan Güney Kore yetkililerini, Türkiye’ye bu tür silahların sevkıyatını durdurmaya çağırıyoruz. Sorumluluk sahibi hiçbir hükümet, bu şartlar sağlanana kadar, Türkiye yetkililerine barışçıl protestoları bastırmak amacıyla kullanılan bu araçları sağlamamalıdır.”
 
İmza kampanyasına şuradan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam