15/11/2016 | Yazar: Kaos GL

Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi’nden gözaltındaki çalışma arkadaşları Av. Levent Pişkin ile dayanışma açıklaması

Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi’nden gözaltındaki çalışma arkadaşları Av. Levent Pişkin ile dayanışma açıklaması: Bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştüğü için hedef gösterilen ve gözaltına alınan LGBTİ aktivisti Avukat Levent Pişkin ile dayanışma mesajları büyüyor.

Dün sosyal medyada yapılan #LeventPişkinYalnızDeğildir hashtag eylemi, üyesi olduğu Özgürlükçü Hukukçular Derneği ve İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komisyonu’nun açıklamaları, okuduğu Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Ağı’nın destek mesajları ile uluslararası kamuoyunun tepkisinin ardından Levent Pişkin’in çalıştığı Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi’nden de açıklama geldi.

“Müvekkille görüşmek suç değildir!”

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi, LGBT+ aktivisti, avukat ve insan hakları savunucusu Levent Pişkin, 14 Kasım Pazartesi günü sabaha karşı evine düzenlenen bir baskınla gözaltına alındı.

“15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası “darbecilerle mücadele” gerekçesiyle temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yol açan OHAL uygulamaları muhalif kesimlere yönelik baskı ve gözdağı girişimleriyle devam ediyor. Bunun parçası olarak en son geçtiğimiz günlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin tutuklanması, 370 derneğin faaliyetlerinin İçişleri Bakanlığı kararıyla durdurularak mühürlenmesi demokratik siyaset ve sivil toplum alanını tehdit ediyor.

“Çalışmalarıyla Derneğimize önemli katkılarda bulunan, çalışma arkadaşımız Levent Pişkin’in de müvekkili HDP Eşbaşkanı ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş’la yaptığı avukat görüşü sonrası çeşitli medya organları aracılığıyla hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alınması bu sürecin bir yansıması olarak kaygı veriyor. Levent’in bir avukat olarak müvekkiliyle yaptığı görüşmenin soruşturma ve gözaltı gerekçesi yapılması avukat-müvekkil ilişkisi ve savunma hakkının ihlali anlamına geldiği gibi, bir avukatın müvekkilinin görüşlerini basına iletmesi de suç sayılamaz.

“Levent gözaltına alınmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü Bursa’ya götürülmüş ve şu ana dek hiçbir avukatla veya ailesiyle görüşmesine izin verilmemiştir. Hakikat Adalet Hafıza Merkezi olarak Levent’in gözaltına alınmasını ve kimseyle görüştürülmemesini kabul edilemez bulduğumuzu belirtiyor, bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam