30/12/2011 | Yazar: Kaos GL

Trans bireylerin kılıç ve döner bıçaklarıyla saldırıya uğramasına Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden de destek açıklaması geldi.

‘LGBT Bireylerinin Sözü Bizim Sözümüzdür’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Trans bireylerin kılıç ve döner bıçaklarıyla saldırıya uğramasına Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden de destek açıklaması geldi. EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut imzasıyla yayınlanan açıklamada “Bu vahşi saldırıyı lanetliyoruz” denildi.
 
Açıklamanın tamamı şöyle:
 
“Yine o lanetli gecelerden birine tanıklık ettik. Maltepe sahil yolunda trans bireyler dört kişinin kılıçlı ve döner bıçaklı saldırısına maruz kaldı. Bu vahşi saldırıyı lanetliyoruz.

Trans bireylere yönelik nefret suçlarının gün geçtikçe artmasından kaygılıyız. Bu acı örneğin de bir kez daha gösterdiği üzere trans bireyler toplumsal hayatın içerisinde salt cinsiyet kimlikleri nedeniyle şiddete maruz kalmaktadırlar. Polisin bu şiddeti engellemeye dönük hiçbir çabasının olmadığını da kaygıyla izliyor ve kayda geçiriyoruz.

Yeni anayasa sürecinin önemli gündemlerinden biri LGBT bireylerin eşit yurttaşlar olarak tanınmasıdır. Bu bağlamda LGBT öz örgütlülüklerinin süreç içerisinde muhatap kabul edilmesi elzemdir. Nefret suçları yasa tasarısının ilk halinde mevcut olan ancak sonrasında tasarıdan çıkarılan cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin yeniden tasarı kapsamına alınması bu yönde atılacak ilk adımdır. 

Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak bu topraklarda sadece Türk, erkek, sünni-müslüman ve heteroseksüel bireylerin yaşamadığının bilinmesini istiyoruz. LGBT bireylerinin bu hakim kimliklere sahip olmadığı için ötekileştirilmelerine, şiddete maruz kalmalarına karşı çıkıyoruz ve yaşam haklarını yasal güvence altına alacak düzenlemelerin bir an önce yürürlüğe konulmasını talep ediyoruz.

Ferdan Ergut
EDP Genel Başkanı

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam