26/08/2011 | Yazar: Ali Erol

LGBT’ler için ‘aile’nin çok derin bir mesele olduğunu belirten Cihan Hüroğlu, LGBT’lerin üzerlerinde bu baskı var iken bir de ‘aileyi içeriden değiştirmek’ ile ilgili fazla cesaretlendirici olmanın zarar verici olabileceğini söyledi.

‘LGBT Örgütlerin Talepleri Diğer Ailelerin Değerlerini Engellemez’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
 
LGBT’ler için “aile”nin çok derin bir mesele olduğunu belirten Cihan Hüroğlu, LGBT’lerin üzerlerinde bu baskı var iken bir de “aileyi içeriden değiştirmek” ile ilgili fazla cesaretlendirici olmanın zarar verici olabileceğini söyledi.
 
Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneğinden (SPoD) Cihan Hüroğlu, “çok isterseniz insan hakları çerçevesinde varolan aile değerlerini koruyarak da bugün Türkiye LGBT örgütlerinin bütün taleplerini gerçekleştirebilirsiniz” dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in “kadınları şiddetten korumak için girişimlerini anlatırken nasıl bu meselede aileyi korumak arasında ince bir çizgi görmüyorsa eşcinseller konusunda da görmemesi gerektiğini” belirten Hüroğlu, kaosgl.org’a şunları söyledi:
 
“Şiddeti, ayrımcılığı engelleyebilir hatta eşcinsellere evlilik hakkı da verebilirsiniz, bu diğer ailelerin kendi değerleri ile mutlu mesut yaşamasını yine engellemez” şeklinde konuştu.
 
Türkiyeli muhafazakâr demokratların kendi imajlarının bir yerinde mutlaka bir batı olumsuzlaması yaparak popülerleştiğini söyleyen Hüroğlu, “eşcinsellik meselesi de batıya benzemeyi kabul edecekleri en son cephelerden biri gibi görünüyor” dedi.
LGBT’ler için “aile”nin çok derin bir mesele olduğunu belirten Cihan Hüroğlu, LGBT’lerin üzerlerinde bu baskı var iken bir de “aileyi içeriden değiştirmek” ile ilgili fazla cesaretlendirici olmanın zarar verici olabileceğini söyledi.
 
Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneğinden Cihan Hüroğlu, çözüm önerilerini şöyle sıraladı:
 
“Bir yandan LISTAG gibi aile örgütlerini güçlendirip içeriden değişime destek verirken bir yandan da daha güçlü bir şekilde LGBT’lerin medyada farklı kimliklerde görünürlüklerini arttırmak, eğitim kitaplarına LGBT’ler ile ilgili doğru cümlelerin sokulması için uğraşmak ve LGBT’lerin sosyal ekonomik haklar alanında karşılaştıkları zorlukları istatistiklerle verilemek ve devlete baskı yapmak.”
 
Muhafazakâr söylemin geriletilebilmesi için Hüroğlu, örgütlü LGBT’lere iş düştüğünü, bunun, “geleneksel Türk ailesi mitinin tarihten ve başka kültürlerden örneklerle genel geçer tek örnek olmadığının gösterilmesine yardımcı olarak” sağlanabileceğini söyledi.
kaosgl.org, uzmanlar, insan hakları savunucuları, akademisyenler, feministler ve LGBT’lere, Aile Bakanı Şahin’in bahsettiği “aile değerlerini”, insan hakları alanında “şart” koşma ile “muhafazakâr” siyaseti sordu.
 
kaosgl.org’un haber dizisi devam ediyor...
 
İlgili Bağlantılar:
 
HÜ Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Sedat Yağcıoğlu: “Sosyal Politikalar LGBT’lere Yönelik Sosyal Hizmet Geliştirmeli”
 
Sosyalist LGBTT’lerden Caner Lüle: “Özgür Aileler İçin Sınıflı Toplum Yapısı Yok Edilmeli”
 
Pembe Hayat LGBTT Derneği, Voltrans Transerkek İnisiyatifi ve İstanbul LGBTT Derneği
 
LİSTAG: “Aile Değerleri LGBT Çocuklarımızın Aile İçinde Yaşama Hakkının Temini ile Korunur”, kaosgl.org
 
İHOP Koordinatörü Feray Salman: “İnsan Haklarını Güvence Altına Almak Hukuki Bir Yükümlülüktür”
 
New York Eyalet Üniversitesi, Prof. Dr. Zehra F. Kabasakal Arat: “Herkes Benim Vatandaşım Ama Heteroseksüel Olmak Koşuluyla!”
 
Aksu Bora, Zozan Özgökçe, Nihal Ahioğlu-Lindberg, Barış Kılıçbay: “Korunacak Aile Değerleri Kimin İçin?”
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden siyaset bilimci Yrd. Doç. Dr. Devrim Sezer
 
Hukukçu, yazar ve insan hakları savunucusu Orhan Kemal Cengiz
 
Ege Üniversitesi Felsefe Bölümünden Doç. Dr. Nilgün Toker Kılınç
 
“Ben Muhafazakâr Demokrat Bir Partinin Bakanıyım”

Etiketler: insan hakları, aile
nefret