04/09/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Hukuk Stratejisi Çalıştayı’nda, LGBT hakları ve hukuki mücadele deneyimleri tartışıldı.

‘LGBTİ hareketi hukuk stratejisini belirlemeli’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Hukuk Stratejisi Çalıştayı’nda, LGBT hakları ve hukuki mücadele deneyimleri tartışıldı.
 
Kaos GL Derneği Hukuk Stratejisi Çalıştayı 28-31 Ağustos tarihleri arasında İzmir Seferihisar’da yapıldı. Adana, Mersin, Ankara, İstanbul, İzmir, Batman ve Diyarbakır Barolarından avukatların katıldığı çalıştayda, avukatlar Kaos GL ve Pembe Hayat Aktivistleri ile LGBT insan Haklarının hukuk alanına yansımalarını değerlendirdi. 
 
Çalıştayda LGBT hakları hukuki mücadele deneyimleri, sorunlar ve imkanlar tartışıldı. Kaos GL’in hukuk alanında çalışmaları hakkında bilgi verildi. “Uygulama ve Mevcut Mevzuat Işığında Nasıl Bir Yol Haritası Belirlenmelisi üzerine sorun analizleri yapıldı. ABD Elçiliği destekleriyle gerçekleşen toplantı raporu Aralık 2014’de yayınlanacak.
 
Kaos GL Derneği 2013 yılında ABD ve Hollanda Elçiliklerinin destekleriyle Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır’da Avukat ağı çalıştayları organize etti. 2014 Şubat ayından bu yana da Pembe Hayat ile birlikte yürüttükleri Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Mersin, Antalya’da Avukat çalıştayları düzenledi. Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Projesi kapsamında 2015,  2016 ve 2017 yıllarında tematik çalıştaylar düzenlemeye devam edecek.
 
Kaos GL Derneği’nden Umut Güner, hukuk stratejisi belirlemenin artık kendisini LGBT harekete dayattığını çünkü şimdiye kadar hep mağdur üzerinden bir alanla ilişkilenildiğini bunun da o alandaki mağduriyetleri giderme konusunda yetersiz kaldığının altını çizdi. Strateji toplantısı ile stratejik davalama, kampanya yönetimi, vaka takibi konusunda ihtiyaçların belirlendiğini ve Kaos GL Derneği’nin bu alanda çalışmalarını hızlandıracağını söyledi. Toplantı raporunun 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla düzenlenen Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum sırasında kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.
 
*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmiştir.

Etiketler: insan hakları
İstihdam