03/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin İnönü Üniversitesi’nde davetli olduğu panele Rektörlük yasağına karşı LGBTİ örgütleri imza kampanyası başlattı.

‘LGBTİ paneli üniversiteler için ‘kara leke’ değildir!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL’nin İnönü Üniversitesi’nde davetli olduğu panele Rektörlük yasağına karşı LGBTİ örgütleri imza kampanyası başlattı.
 
Malatya İnönü Üniversitesi’nde LGBTİ haklarına ilişkin panele Rektörlük yasağına LGBTİ örgütlerinden ve sosyal medyadan tepki geldi.
 
Sosyal medyada eylem ve imza kampanyası
 
Sosyal medyada #HomofobikİnönüÜniversitesi hastag’iyle çok sayıda kullanıcı üniversite yönetiminin homofobik tutumunu eleştirdi. Üniversite yönetimini kınayan ifadelerin yer aldığı fotoğraflarla kamuoyu ayrımcılığa karşı tepkisini gösterdi.
 
Malatya Gökkuşağı LGBTİ İnisiyatifi öncülüğünde LGBTİ oluşumları ise Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu kapsamında yapmayı planladığı panelin yasaklanmasına karşı imza kampanyası başlattı.
 
LGBTİ örgütlerinin kurumsal olarak imzaladığı kampanya metninde İnönü Üniversitesi’nde PDR Topluluğu tarafından gerçekleştirilmek istenen Kaos GL’nin katılımcısı olduğu Toplumsal Cinsiyet ve Cinsel Yönelim konulu panel İnönü Üniversitesi tarafından uygun bulunmamasına tepki gösterildi. Üniversite yönetimi tarafından “Bu konularla anılmak istemiyoruz” ifadelerinin gerekçe gösterilmesinin kınandığı imza metninde şunlar kaydedildi:
 
“Rektörlüğün tavrı bizi yıldıramaz!”
 
“‘Uygun’ olmama sebebi olarak ise üniversitenin bu konularla anılmasının istenmemesi ve LGBTİ, cinsellik, cinsel kimlik, cinsel yönelim gibi konular üniversite için tehlike arz ettiği söylenildi. Ayrıca üniversite rektörlüğü tarafından Kaos GL Derneği’nden Ali Erol ve Evren E. Çakmak’ın "tekin kişiler" olmadıkları panelin reddedilmesinin gerekçesi olarak öne sürüldü.
 
“Panel yapılabilseydi Pembe Hayat ve Kaos GL Derneklerinin AB Delegasyonu’nun desteğiyle düzenlenen Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı projesinin yerel etkinliklerinden biri olacaktı.
 
“İnönü Üniversitesi’nin gösterdiği bu HOMOFOBİK ve TRANSFOBİK tavrı kınıyoruz! Rektörlük "LGBTİ, cinsellik, cinsel kimlik, cinsel yönelim" gibi konularda düzenlenen/düzenlenecek panellerin üniversite için bir "kara bir leke" olmadığının tüm meslek alanlarında verilen eğitimlerde büyük bir rol sahibi olduğunun farkına varmalıdır. Biz biliyoruz ki, İnönü Üniversitesi de yaşamın tüm alanları gibi tüm çeşitliliği ile kimliklere sahip öğrencilerin eğitim aldığı bir kurumdur. Sokakta, işte, mecliste ve okullarda; vardık, varız ve varlığımızı göstermeye de devam edeceğiz! Bu sebeple Üniversite rektörlüğünün tavrı bizi yıldıramayacak bilakis homofobi ve transfobiye karşı yürüttüğümüz mücadeleyi kuvvetlendirecektir.”
 
İmza kampanyası kurumsal imzaların yanı sıra bireysel imzalara da açık. Kampanyaya destek olmak isteyenler şuradan imzalayabilir. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam