29/06/2015 | Yazar: Kaos GL

Ankara’dan akademisyen ve hukukçular Onur Yürüyüşü’ne saldırıya tepki gösterdi, ‘TC’nin İslam dini kurallarıyla yönetildiği ilan edildi, Anayasa ihlal edildi’ dedi.

Ankara’dan akademisyen, insan hakları savunucuları ve hukukçular Onur Yürüyüşü’ne saldırıya tepki gösterdi, “TC’nin İslam dini kurallarıyla yönetildiği ilan edildi, Anayasa ihlal edildi” dedi.
 
Fotoğraf: Şener Yılmaz Aslan
 
Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi (ADÖG) 10 yılı aşkın bir süredir barışçıl şekilde yapılan İstanbul Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısına tepki gösterdi.
 
Aralarında Sait Çetinoğlu, İsmail Beşikçi, Baskın Oran ve Fikret Başkaya gibi isimlerin de olduğu girişim, “Türkiye Cumhuriyeti’nin (TC) İslam dini kurallarıyla yönetildiği bir kere daha ilan edilerek, 2. maddesinde TC’yi laik ilan eden Anayasa bir kere daha ihlal edildi. Erdoğan ve partisi AKP, bu anayasa ihlallerinin fiyatını bağımsız yargı önünde eninde sonunda ödemeye hazır vaziyette beklemelidir” dedi.
 
Açıklamanın tam metni şöyle:
 
“Erdoğan ve partisi AKP, dünyanın en barışçı olaylarından biri olan Gezi’yi “Darbe yapmak istediler” deyip biber gazına, TOMA saldırılarına ve plastik kurşunlara boğdurmuştu.
 
“Ardından, aynen şunu söyleyerek, ekmek almaya giden çocukların ve filinta gibi gençlerin dayakla ve gerçek kurşunlarla öldürülmesine yol açmıştı:  “Esnaf gerektiğinde polistir, askerdir, alperendir, mahallenin bekçisidir”.
 
“Erdoğan ve partisi AKP, aynı “darbe” gerekçesini 17-25 Aralık rezaletlerinin üstünü kapatmak için kullanmış, her olaya joker bir  “paralel” terimini paranoya literatürümüze hediye etmişti.
 
“Şimdi de, İstanbul valisine “Ramazan’da bu yürüyüş olmaz!” dedirtildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin (TC) İslam dini kurallarıyla yönetildiği bir kere daha ilan edilerek, 2. maddesinde TC’yi laik ilan eden Anayasa bir kere daha ihlal edildi. Erdoğan ve partisi AKP, bu anayasa ihlallerinin fiyatını bağımsız yargı önünde eninde sonunda ödemeye hazır vaziyette beklemelidir.
 
“Yirmi üçüncü yürüyüşlerine hazırlanan LGBT’ler de mi darbe yapacaktı da boyalı top mermisine tutuldular? İktidar kavgasıyla ilgisi olmayan, kimseye zarar vermeden kendi hayatlarını yaşamaktan başka bir şey istemeyen bu farklı cinsel eğilimdeki vatandaşlara yapılanlar, Erdoğan ve partisi AKP’nin derdinin darbeden korkmak falan değil, kendi istemedikleri hiçbir şeye izin vermemek olduğunu açıkça göstermiştir.
 
“Erdoğan ve partisi AKP bunu sürdüremez. Ya Türkiye batacaktır, yahut bu zihniyet. Başka alternatif yoktur. Çünkü, "Şaban’la Recep’in aşkına Ramazan engel olamaz" gibi esprili bir pankartı “Üç  Aylara hakaret” ilan edebilen bir zihniyet, insanları Müslümanlıktan da soğutarak kendi kendini tüketmektedir.”
 
Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi
Baskın Oran ,
Fikret Başkaya,
İsmail Beşikçi,
Sait Çetinoğlu,
İbrahim Seven,
Ramazan Gezgin,
Pınar Ömeroğlu,
A. Serdar Koçman,
Gül Gökbulut,
Attila Tuygan,
Muzaffer Erdoğdu,
Bülent Tekin,
Meral Saraç Seven,
Kadir Akın,
Ergun Kuzenk,
Erdem Özgül,
Oktay Etiman,
Fusun Erdoğan,
Güngör Şenkal,
Şanar Yurdatapan,
Nadya Uygun,
Kenan Yenice,
Osman Özarslan,
Bozkurt Kemal Yücel,
Murat Kuseyri,
Hanna Bet-Sawoce,
Kamil Aksoylu,
Kayuş Çalıkman Gavrilof,
Hasan Zeydan,
Elif Yıldırım,
Tuma Çelik,
Sarkis Arık,
Kenan Urkun,
Nail Beth- kinne,
Adnan Chalma Kulhan,
Necati Abay,
Temel İskit,
Ali Kılıç,
Mehmet Özer,
Attila Dirim,
Celal İnal,
Erdal Doğan,
Zeynep Tanbay,
Özcan Soysal,
Yılmaz Demir,
Erkan Metin,
Tamar Çıtak,
Hakan Yücel,
Alev Er,
Hulusi Zeybel,
Doğan Özgüden,
İnci Tuğsavul,
Mesut Tufan,
Hasan Cemal,
Nurettin Değirmenci,
Emre Kocaoğlu,
Mahmut Cantekin,
Haldun Açıksözlü,
Garo Kaprielyan,
David Vergili,
Murad Mıhçı,
Eflan Topaloğlu,
Kemal Akkurt,
Yener Orkunoğlu

Etiketler: insan hakları
İstihdam