13/04/2011 | Yazar: Ümran Avcı

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın AK Parti milletvekili adayı gösterilmemesine ilk destek Akşam Gazetesi yazarı Oray Eğin’den geldi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın AK Parti milletvekili adayı gösterilmemesine ilk destek Akşam Gazetesi yazarı Oray Eğin’den geldi. Eğin, “Selma Aliye Kavaf’a güle güle: Yüz binlerce ‘hasta’nın ahı tuttu” diye yazdı. Sonrasında da LGBT dernekleri mutluluklarını dile getirdi.

‘ÇOK MUTLU OLDUK’
Kaos GL’den Umut Güner: Aliye Kavaf, bir ideolojiyi temsil ediyor. Bu ideoloji eşcinselliği hastalık/günah sarmalında değerlendirerek lezbiyen, gey, biseksüel, trans yurttaşların en temel haklarına erişimini olumsuz yönde etkiliyor. Selma Aliye Kavaf’ın aday gösterilmemesi bizi mutlu etti. Özür dilemesini bekliyoruz

‘OLUMLU BİR TABLO’
hadigayri.com’dan Ozan: Aslında böyle bir ismin adaylığının kabul edilmemesi eşcinseller için olumlu bir tablo. Umarım kabul edilmemenin altındaki nedenler arasında baskın olarak bu homofobik açıklama yatıyordur. Aslına bakarsanız bu olayın öncesinde yaptığımız ankete göre eşcinsellerin AK Parti’ye bir sempatisi vardı. Aliye Kavaf böyle bir çıkış yapınca birçok insan geri adım attı.

‘O SÖZLERİ YIPRATTI, AH ALDI’
Pembe Hayat’tan Barış Sulu: O sözleri söylediğinde Pembe Hayat Dernek başkanıydım. Kendisine dava açmıştık ama dokunulmazlığından dolayı bir sonuca ulaşamadık. Dava hakkımı sürdürmeyi düşünüyorum. O sözleri onu çok yıprattı, çok çok ah aldı.

Sema Abla desteği çekti, Kavaf gitti
AK Parti’de Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a atılan çiziğin nedenini HABERTÜRK ortaya çıkardı. Kadın bakanın aday yapılmamasının perde arkasında, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve AK Parti kurucuları arasında yer alan Kavaf’ın ablası Dr. Sema Ramazanoğlu’nun desteğini eşinden yana kullanması olduğu iddia edildi. Kavaf’ın yerine, eniştesi olan Başbakanlık Danışmanı Doç. Dr. Yıldırım Ramazanoğlu Kahramanmaraş’ta 4. sıraya konuldu. Ramazanoğlu, parti kurucuları arasında olmasına rağmen türbanlı diye şimdiye kadar aday olmamıştı. Her iki seçimde de kendi yerine kardeşi Kavaf’ın aday olmasını sağladı. Şimdi ise eşini tercih etti.

Erdoğan: Kavaf’tan farklı bir şekilde istifade edeceğiz
Başbakan Tayyip Erdoğan, kabineden yalnızca Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın milletvekili aday listesi dışında bırakılmasıyla ilgili olarak, “Bu dönemde böyle bir takdir gerekti, böyle bir takdir yaptık. Bazı gerekçeler vardır ki bunlar genel merkezin kendi değerlendirmelerinde mahfuz olan gerekçelerdir” dedi. Fransa’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:
“İlla buna bir gerekçe aramak veya açıklamak şart değil. Ama biz Selma Hanım’dan gerek Kadın Kolları Başkanlığı’nda ve gerekse bakanlığı döneminde istifade ettiğimiz bir arkadaşımızdır. Bundan sonraki süreçte de kendisinden çok daha farklı bir şekilde istifade edeceğiz. İnanıyorum ki o da bunu anlayışla karşılayacaktır.”
 

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret