28/03/2010 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

Uluslar arası Af Örgütü, kapatılma davasının ilk duruşması geçtiğimiz ay gerçekleşen Siyah Pembe Üçgen Derneğinin örgütlenme özgürlü

Uluslar arası Af Örgütü, kapatılma davasının ilk duruşması geçtiğimiz ay gerçekleşen Siyah Pembe Üçgen Derneğinin örgütlenme özgürlüğüne yönelik ihlale dikkati çekmek için bir eylem gerçekleştirdi.

26-27 Mart tarihlerinden 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren Uluslar arası Af Örgütü Türkiye Şubesinin Genel Kuruluna katılmak üzere gelen üyeler 26 Mart Cumartesi günü kurulun yapıldığı yerden başlayan ve Galatasaray Lisesi’nin önündeki saat 13’te yapılan basın açıklaması ile son bulan bir eylem gerçekleştirdiler.

“LGBTT Hakları İnsan Haklarıdır” yazılı bir pankart ve Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin kapatılma talebini protesto eden pankartlarla yürüyüş gerçekleştirildi. Tek sıra halinde yürüyen katılımcılar kollarına siyah üzerine pembe bir üçgenin yer aldığı bir bant takarak 2. Dünya Savaşı sırasında kamplarda toplanan ve pembe üçgenlerle damgalanan eşcinsellere göndermede bulundular.    


Etiketler: insan hakları
İstihdam