06/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu, ‘Meclis Komisyonu şeffaf olmalı ve kadın örgütlerinin denetiminde çalışmalıdır’ dedi.

‘Meclis Komisyonu kadın örgütlerinin denetiminde çalışmalı’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu, “Meclis Komisyonu şeffaf olmalı ve kadın örgütlerinin denetiminde çalışmalıdır” dedi.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu Meclis’te 3 ay süreli “kadına yönelik erkek şiddetini ve kadın cinayetlerini araştırma komisyonu” kurulmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
 
Araştırma komisyonun, diğer mekanizmalar oluşturulmadığı koşulda, kadın cinayetlerini önleme politikalarını geliştirme konusunda tek başına bir işlevi olamayacağını söyleyen kadınlar, “Bu komisyonun sonuç alıcı çalışabilmesi için faaliyetlerini şeffaf yürütmesi, süreli değil sürekli olması ve Meclis dışından kadın örgütlerinin oluşturduğu bağımsız bir izleme komitesinin denetimine ve sözüne yer açması gerekir” dedi.
 
Komisyon çalışmalarını beklemeden özel birim oluşturulmalı
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu’na göre; Meclis’in, Komisyon çalışmalarını beklemeden kadın ve trans cinayetlerini durduracak ve takip edecek özel bir birimi derhal kurması ve konuyla ilgili tüm bakanlıkların acil olarak ortak bir eylem planı oluşturması da, olmazsa olmaz önemde.
 
Açıklamada, kadın ve trans cinayetlerine karşı mücadeleyi, erkek şiddetine direnmeyi sadece Meclis’in güvensiz ellerine bırakmadıklarını da belirten kadınlar son olarak şunları vurguladı:
 
“Erkek şiddetine karşı yalnız da çaresiz de değiliz. Şiddeti geriletmek için kadınlar olarak dayanışmamız giderek daha çok güçleniyor. Güçlenecek!” 

Etiketler: kadın
İstihdam