03/03/2011 | Yazar: Kaos GL

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER), seçim takviminin başlamasıyla birlikte "Meclis’te 275 kadın milletvekili istiyoruz" kampanyası başlattı.

‘Meclis’te 275 Kadın Vekil İstiyoruz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER), seçim takviminin başlamasıyla birlikte "Meclis’te 275 kadın milletvekili istiyoruz" kampanyası başlattı. Kampanyayı Ayşe Kulin, Ayşe Özgün, Gülben Ergen, Nebahat Alanç, Nihal Bengisu Karaca, Nil Karaibrahimgil, Sertab Erener, Ümit Boyner ve Vuslat Doğan Sabancı gibi isimler de  destekliyor.
 
Dedeman Otel’de düzenlediği basın toplamışında kampanyanın ayrıntılarını anlatan KA-DER Genel Başkanı Çiğdem Aydın,"Biz,eşit temsil,gerçek demokrasi,yeni anayasa ve engelleri aşmak için Mecliste 275 kadın milletvekili görmek istiyoruz" dedi. Ülke nüfusunun yaklaşık yarısının kadınlardan oluştuğunu hatırlatan Aydın,"Ancak TBMM’de temsil edilmiyoruz. Şu an TBMM’de görev yapan 48 kadın ne kadar canla başla çalışsalar da yüzde 92 oranında temsil edilen erkek vatandaş duvarını aşıp seslerini duyuramıyor, kadınları temsil edemiyorlar" dedi.
 
TBMM’deki kadın temsiliyetini arttırarak, kadın sorularına çare olacak politikalar üretmek istediklerini söyleyen Aydın, kampanyaya birçok yazar ve sanatçı kadının yanısıra işkadınlarının da destek verdiğini belirtti. Aydın,yeni anayasanın, Başbakan’ın deyişiyle ‘Halkın anayasası’nın, kadınsız bir Meclis tararından yapılmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.Gazeteci Nihal Bengisu Karaca ile Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın da birer konuşma yaptığı basın toplantısına, yazar Ayşe Kulin, gazeteci yazar Ayşe Özgün ile engelli vatandaş Nebahat Alanç da katıldı.
 
Kampanya ile ilgili daha geniş bilgi için: http://www.ka-der.org.tr/tr/container.php?act=unlimited00&id00=127


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam