27/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Balçova Belediyesi, EkoTog, İEU Modern Dans Kulübü ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun desteği ile gerçekleştirilen panelde, Medyanın Kadına Bakış Açısı, Kadın ve Kadın Sorunlarının Temsili konuları ele alındı.

‘Medyada Kadın Algısı’ Paneli İzmir’de Gerçekleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Medya Kulübü’nün organize ettiği “Medyada Kadın Algısı” başlıklı panel dün (26 Mart) İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Balçova Belediyesi, EkoTog, İEU Modern Dans Kulübü ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun desteği ile gerçekleştirilen panelde, Medyanın Kadına Bakış Açısı, Kadın ve Kadın Sorunlarının Temsili konuları ele alındı.
 
Göksel Göksu (CNN Muhabiri araştırmacı gazeteci ve yazar), Sanem Deniz Kural (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir sözcüsü) ve Banu Şen’in (Hürriyet İzmir) konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü, İEU İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş üstlendi.
 
Panelin ilk konuşmacısı olan Sanem Deniz Kural, geçmişte cinayete kurban gitmiş kadınlara ve en yaygın cinayet sebeplerine dikkat çekerken, aynı zamanda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun konuyla ilgili olarak yaptığı çalışmalardan bahsetti. Hürriyet İzmir’de hem yazarlık hem muhabirlik yapan Banu Şen ise, 20 yıllık gazetecilik hayatında karşılaştığı kadın cinayeti haberlerini katılımcılarla paylaştı. Gazetelerde kadına şiddet haberlerine eskiye göre daha çok yer verildiğine değinen Şen, cinayet olaylarının, medyada insanlara nasıl yansıtıldığını ve kadınların, tiraj malzemesi olarak kullanıldığını da vurguladı.
 
CNN Muhabiri araştırmacı gazeteci ve yazar Göksel Göksu ise “Tetiği Çekenler” başlığı altında yaptığı belgeselinden yola çıkarak başladığı sunumunda katılımcılara çok özel kareler göstererek kadına karşı şiddete ve kadının medyadaki yerine değindi.
 
İEU Modern Dans Kulübü Dansçıları da panelde, kadın cinayetlerinin durması için hazırladıkları özel koreografiyi sergilediler.(MedyaKulübü)

Etiketler: medya
İstihdam