23/11/2014 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat’ın 20 Kasım etkinlikleri gazeteciler Michelle Demishevich ve Yıldız Tar’ın konuşmasıyla başladı.

‘Medyada trans hikayeleri tek tipleştiriliyor’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat’ın 20 Kasım etkinlikleri gazeteciler Michelle Demishevich ve Yıldız Tar’ın konuşmasıyla başladı.
 
Pembe Hayat bu sene 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü dolayısıyla 9 şehirde etkinlikler düzenledi.
 
Ana başlığı “Medya” olarak seçilen etkinliklerin Ankara etabı, 21 Kasım’da “Nefret Suçlarının Önlenmesinde Medyanın Rolü ve Sorumlulukları Semineri” ile başladı. Mek’an’da yapılan etkinliğe T24’den muhabir Michelle Demishevich ile KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar konuşmacı olarak katıldı.
 
Pembe Hayat’tan Gani Met’in moderatörlüğünü üstlendiği oturumda gazeteciler medya ve nefret söylemi ilişkisi üzerine konuştu.
 
“Trans hikayeleri tek tipleştiriliyor”
 
Michelle Demishevich; çeşitli medya kuruluşlarındaki deneyimlerini aktarırken, trans bir gazeteci olarak gazeteci kimliğinin birçok kişi tarafından her zaman ikinci plana itildiğini söyledi ve ekledi: “Translar artik üçüncü sayfa haberi olmaktan gerçekten çıkmalı. Diğer alanlarda da kültür, sanat, spor, gündem, ana sayfalarda, medyada yer almalılar.”
 
Yıldız Tar ise geçmişten günümüze medyada transların nasıl temsil edildiğini aktardı. “Ucube”, “terör” ve “magazin nesnesi” kavramlarıyla konuşmasını şekillendiren Tar, “Medyada, o çok sattığı iddia edilen gazetelerde trans hikayeleri tek tipleştiriliyor. Ne olacağımızı, nasıl olmamız gerektiğini adeta dikte ediyorlar” dedi.
 
20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın finansal olarak desteklediği Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi ile Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir. 

Etiketler: medya
İstihdam