17/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, 2014 yılında LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) medyada yer alış biçimlerini incelediği raporunu yayınladı.

‘Medyadaki olumsuz haberler LGBT’lerin eşit yurttaşlık mücadelesini engelliyor’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, 2014 yılında LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) medyada yer alış biçimlerini incelediği raporunu yayınladı.
 
Millî Gazete, 14 Kasım 2014.
 
Kaos GL Derneği’nin LGBT’lerin günlük gazetelerin kendi hazırladığı haberlerde nasıl yer aldığını incelediği 2014 Medya Raporu yayınlandı. Rapor kapsamında, geçtiğimiz yıl LGBT’lerle ilgili çıkan haberlerin yüzde 71’i olumlu, yüzde 29’u ise olumsuz bulundu. Bir önceki yıl ise olumlu haberlerin oranı yüzde 59’da seyrediyordu.
 
2014 Medya Raporu’na göre, olumsuz haberlerdeki stereotipleştirme LGBT’lerin eşit yurttaşlık mücadelelerinin önünde büyük bir engel olarak duruyor.
 
Nefret haberleri de haberleştirilebilir
 
LGBT’leri hedef gösteren ve nefret söylemi üreten haberleriyle bilinen Yeni Akit gazetesinden ayrılanların Aralık ayında kurduğu Vahdet gazetesi, 2015 yılında nefret söyleminin artış gösterebileceğine dair bir tehlike olarak raporda yer alıyor.
 
Raporda ayrıca özellikle Birgün gazetesinin LGBT’leri hedef alan haberlerdeki ideolojiyi gözler önüne seren haberleri takdir ediliyor ve olumsuz haberleri teşhir etmenin önemine dikkat çekiliyor.
 

Derneğin 2014 Medya Raporu’nun tamamına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.  


Etiketler: medya
İstihdam