15/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Eğitimde Cinsel Kimlik Ayrımcılığına Hayır Komisyonu, 12-13 Şubat’ta, Yüksel Caddesinde, Nefret Cinayetlerine Karşı Stant açtı.

‘Nefret Cinayetlerine Karşı Stant’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Eğitimde Cinsel Kimlik Ayrımcılığına Hayır Komisyonu, 12-13 Şubat’ta, Yüksel Caddesinde, Nefret Cinayetlerine Karşı Stant açtı.
 
Antalya’da, 8 Şubatta, Transseksüel Derya’nın öldürülmesini protesto etmek için iki gün stant açan Komisyon üyeleri, insanların dikkatini nefret cinayetlerine çekmeye çalıştı.
 
Kaos GL Eğitimde Cinsel Kimlik Ayrımcılığına Hayır Komisyonu’ndan,Nefret Cinayetlerine Karşı Stant” ile ilgili yapılan değerlendirme şöyle:
 
“Cuma Cumartesi günü standımızı açtık. Hazırladığımız afişlerimizi ve 3 senede öldürülen tüm LGBT bireylerinin isminin yer aldığı afişi standımızın hemen arkasına astık. Masamızı bayrak, dergi, afişlerle zenginleştirdik.
 
Eğitim Komisyonu olarak yazdığımız deklarasyonumuz da masamızdaydı. Kolektif olarak hazırladığımız bildirilerimizi dağıtmaya başladık. İki günde yaklaşık 750 tane bildiri dağıttık. İşin güzel tarafı gerek bildirilere gerekse standımıza yoğun ilginin olmasıydı. İnsanlar yanımıza gelip transfobi ve homofobinin ne olduğunu sordular, elimizden geldiği kadar bilgilendirmeye çalıştık. Hiç tanımadığımız bireylerin yanımıza gelip "bildirinizi okudum ben de dağıtmak istiyorum" deyip bizle beraber bildiri dağıtmasıydı.
 
İçinde nefret dosyasının olduğu Kaos GL’nin eski sayılarını gündemin ihtiyacı olduğundan dolayı daha fazla ilgi gösteren insanlara verdik. Bildiri dağıtan arkadaşlarımızın sayısının 8-9 kişi olması, 3 arkadaşımızın da standımızın başında durarak daha yoğun ilgi gösteren insanlarla ilgilenmesi oldukça moral verici oldu.
 
Tekel işçilerinden standa ziyaret
 
İkinci gün masamıza tekel işçilerinden 6 kişinin destek ziyaretine gelmesi ve bizim yanımızda olduklarını ifade etmesi ayrı bir olumluluktu. Hem onların hem de bizim son süreçte yaşadıklarımıza dair onlarla fikir alış-verişi yaptık.
 
Bu iki gün boyunca herhangi bir olumsuzluk ya da tepki ile karşılaşmadığımız gibi insanların aslında bu konuda oldukça duyarlı olmaya çalıştıklarını en azından aşırı bir tepkilerinin olmadığını anladık. Bireysel sohbetlerimizden çıkan sonuçlara baktığımızda medyanın olumsuz yaklaşımının dışında halkın bu konuda duyarlı olduklarını en azından direkt yaklaşılıp anlatıldığı takdirde destek vermek istediklerini anladık. Bir çok insanın imza kampanyası mı düzenliyorsunuz nereye imza atabilirim diye sorması en azından bundan sonraki örgütleyeceğimiz pratiklerimizde nasıl araçların hazırlanabileceğine dair bize fikir vermiş oldu.

Kaos GL Eğitimde Cinsel Kimlik Ayrımcılığına Hayır Komisyonu olarak ilk kez böyle bir pratiğe girmiş olmamız ve pratiğin kendisinin bize kazandırdığı ortak karar alma ve ortak pratik faaliyetin getirdiği olumlulukların bizi hem birbirimize daha fazla yakınlaştırması hem de bu tarz eylemliliklerin arttırılmasının bir ihtiyaç olduğunu görmemiz gurur verici oldu.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam