21/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Obama’nın eşcinsel evlilik çıkışı ile Castro’nun Homofobi Karşıtı Yürüyüş’te taşıdığı döviz arasında ‘Taraf’ adlı gazetenin kurduğu bağlantıyı kontrol etmeden, kolaya kaçarak olduğu gibi alıp yayınladığımız için okurlarımızdan özür dileriz.

‘Obama Beşliyi Hemen Bize İade Et!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mariela Castro’nun Havana’da yapılan 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Yürüyüş’te taşıdığı “Obama give me five now!” dövizini, sanki “Obama çak bi beşlik koçum!” diyormuş gibi aktardığımız için okurlarımızdan özür diliyoruz!
 
Küba Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi’nin başkanı ve LGBT hakları savunucusu, seksolog Mariela Castro, “17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün” vesilesiyle, Havana’da bu yıl beşincisi düzenlenen yürüyüşe katılmış ve yürüyüşte “Obama give me five now!” yazan bir de döviz taşımıştı.
KaosGL.Org olarak küresel 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Eylemlerin takibini ya doğrudan ya da çeviri ile veyahut yaygın medyadan aktarmayla yapmaya çalıştık. Aynı hafta kapsamında Kaos GL Derneğinin de organize ettiği “Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma”nın yoğunluğuyla bazı haberleri Türkçe yaygın medyadan almayı tercih ettik.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Koordinasyonumuzun Mariela Castro ile doğrudan bağlantısı ve iletişimi bulunduğu halde kaosgl.org ekibi olarak yeterince özenli davranamadık. Özellikle ABD Başkanı Obama’nın LGBT hakları konusunda her türlü medyada yer alan olumlu çıkışı ile Castro’nun taşıdığı döviz arasında “Taraf”ın kurduğu bağlantıyı kontrol etmeden, kolaya kaçarak “Taraf” adlı gazeteden olduğu gibi alıp yayınladık.
 
Gerçekte “Küba Beşlisi” ile ilgili olan ve “Obama Beşliyi hemen bize iade et!” anlamına gelen dövizi kontrol etmeden “Taraf”ın sunumuyla alıp yayınladığımız için okurlarımızdan özür diliyoruz.
 
Küba Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi’nden kaosgl.org’a yapılan açıklamada, Mariela Castro’nun taşıdığı dövizin, Obama’nın evlilik çıkışından dolayı medyanın çoğunlukla “çak bi beşlik” olarak algıladığı belirtilirken, 14 yıldır tutsak Kübalılar için şimdiye kadar her türlü hukuki ve diplomatik yolun denendiği hatırlatıldı ve Obama’yı ikna etmek için de kampanyalara devam edileceği söylendi.
 
“Küba Beşlisi” olayı nedir?
 
“Küba Beşlisi”, 14 yıldır ABD’de tutuklu bulunan Kübalı Gerardo Hernández, Antonio Guerrero, Ramón Labanino, Fernando Gonzáles ve René Gonzáles’e göndermede bulunan bir kampanyadır.
 
Uluslararasında tanındıkları adlarıyla Beşli, 1998 yılından beri, 15 yıl ile çift müebbet arasında değişen mahkûmiyetleri ile ABD hapishanelerinde haksız ve zorlu bir mahkûmiyet hayatı sürdürüyor.

Guatemala’da Küba Beşlisi lehine bir duvar resmi. Duvarda İspanyolca olarak 530 Kübalı doktor 160 bin Guatemalalının hayatını kurtardı, 5 kahraman Küba’ya dönecek yazıyor

Söz konusu haber:
“Çak bi beşlik Obama”
 

Etiketler: medya
İstihdam