08/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Sadri Alışık Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Okan Urun, ‘Bu ödülü hayatını kaybeden bütün trans arkadaşlarım için alıyorum’ dedi.

Sadri Alışık Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Okan Urun, “Bu ödülü hayatını kaybeden bütün trans arkadaşlarım için alıyorum” dedi.
 
GalataPerform’un “İz” adlı oyunundaki trans kadın seks işçisi “Sevengül” karakterini canlandıran Okan Urun Sadri Alışık Tiyatro Oyuncu Ödülleri yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülünü aldı.
 
“Ödülü hayatını kaybeden translar için alıyorum”
Urun ödül konuşmasında şunları kaydetti:
 
“Şunu söylemek istiyorum bu ödülü bir trans karekteri canlandırarak aldım. İki sezondur sahnelerimizde trans bireyler var ve onları canlandıran oyuncular ödüllere aday oluyorlar. Alıyorlar da. Umarım sahnelerde olduğu kadar hayatta da trans bireylere karşı sevgi dolu umut dolu olursunuz. Bu ödülü hayatını kaybeden bütün trans arkadaşlarım için alıyorum.”
 
Okan Urun kimdir?
1983′te İstanbul’da doğdu. 2001-2007 yılları arasında Paris Sorbonne Nouvelle Üniversitesi Tiyatro bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi aldı. Aynı dönemde Paris Hector Berlioz Belediye Konservatuarı’nın Jean-Louis Bihoreau ve Michele Garay yönetimindeki Oyunculuk bölümüne devam etti. Yves Marc, Claire Heggen gibi isimlerle atölye çalışmaları yaptı. 2006′da Melis Tezkan ile birlikte ”biriken”i kurdu ve “Yakındoğu’da İhanet”, “Yala Ama Yutma!”, “people as places as people” ve son olarak “Re: Fwd: die in good company” gibi sahne ve yerleştirme çalışmaları gerçekleştirdi.  2008′ten beri aralıklarla Maltepe Üniversitesi “Oyunculuk” bölümünde ders vermektedir. Halen devam eden GalataPerform’un “İz” alı oyununda ‘Sevengül’ karakterini canlandırıyor.
 
“İz” hakkında
Türkiye’nin yakın tarihindeki üç farklı dönem, Tarlabaşı’ndaki yüzyıllık bir binada aynı anda yaşanırsa nasıl ‘İz’ler bırakır
 
1950’lerde yaşayan ve 6-7 Eylül olaylarına tanık kızkardeşler Markiz ve Eleni; 1980’lerdeki devrimci Ahmet ve onun Karadenizli ev sahibi Turgut Usta; 2000’lerde aynı evde yaşayan ve seks işçisi olarak çalışan Sevengül adlı trans ve onun sevgilisi Rizgar… Hepsi aynı oyunda, aynı evde bir arada… 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam