05/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden Erdem Gür: Osman Sınav gündem olmaya çalışıyor ama bu bir nefret söylemidir.

‘Osman Sınav Gündem Olmaya Çalışıyor’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Mehmet Nabi Batuk, Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden Erdem Gür ile medya ve yerel seçimler üzerine söyleşti.
Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden Erdem Gür Osman Sınav’ın Eşcinselleri sevmem, irrite olurum açıklamasını değerlendirdi:
 
Osman Sınav eskisi kadar iyi iş yapamıyor. Düştü, gündem bulmak için de iyi bir konu bulmuş kendine. Herkes de Osman Sınav’la yatıp kalkmıyor. Kendisini bir sürü insan biliyorsa bir sürü insan da bilmiyordur. Ama bu bir nefret söylemidir. Çünkü topluma mal olmuş kişiler böylesi açıklamalar yaptığında biz bunun takipçisi oluruz. Bu aslında bir suça teşviktir. ’Yapın, ben de arkanızdayım’ demenin dolaylı bir yoludur. Mesela bir gazeteci köşesinde yazar, travestiler temizlense ne güzel olur falan gibi onun ardından bakarsınız yaşadığınız muhitte travestiler dayak yemeye başlar.”
 
Gür yerel seçimlere ilişkin ise şöyle konuştu: “Kimliğini açık edememiş, ama siyasi karar alma mekanizmaları içerisinde bir LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) birey mutlaka var. Önemli olan hiç yokmuşçasına düşünmek. ’Gelin temsil edin’ demek kolay ama ona erişmek çok kolay değil. Orada bir LGBTİ birey varmışçasına karar almak önemli. Çünkü ayrımcılık yapmama konusunda önemli bir başlangıç noktasıdır.”

Haberin tamamı şuradan okunabilir. 


Etiketler: medya
İstihdam