16/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Hacettepe Ekonomi Topluluğu (HEK) tarafından altıncısı düzenlenen ‘Ulusal Ekonomi, Siyaset ve Dış İlişkiler Sempozyumu’ devam ediyor.

‘Ötekileştirme’ye Karşı Demokrasi Arayışları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hacettepe Ekonomi Topluluğu (HEK) tarafından altıncısı düzenlenen “Ulusal Ekonomi, Siyaset ve Dış İlişkiler Sempozyumu” devam ediyor.
 
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde dün başlayan Sempozyum, yarın (17 Nisan) gerçekleşecek oturumlarla sona erecek.
 
“Ulusal Ekonomi, Siyaset ve Dış İlişkiler Sempozyumu”nu altıncısını düzenleyen topluluk (HEK), bu yıl için belirlediği “Türkiye’de Öteki Olmak” konusu ve hedeflediği konuşmacılar ile demokratik bir ortam oluşmasını amaçlıyor: “Bu başlığı seçerken ülkemizde ‘göz ardı edilen, ayrıştırılan, farklılaştırılan’ kişilerin, grupların aslında ne kadar ‘aynı’ olduklarını göstermek istiyoruz.”
“Eşitsizliğe Karşı LGBT Mücadelesi”
Sempozyumun dünkü açılışında ikinci oturum Kaos GL’den Ali Erol’un katılımıyla gerçekleşti.
 
VI. Ulusal Ekonomi, Siyaset ve Dış İlişkiler Sempozyumu’nda “Eşitsizliğe Karşı LGBT Mücadelesi”ni anlatan Ali Erol, Psikoloji/Psikiyatri alanından Sosyoloji/Siyasetbilimi alanına geçiş mücadelesinde eşcinsellerin eşit katılım ve vatandaşlık haklarının nasıl seyrettiğini aktardı. Hastalıktan hak talebiyle eşcinsellerin mücadele sürecinde cinsel yönelim ayrımcılığı meselesinin insan hakları politikalarına nasıl dahil edildiğine de değinen Erol, ayrımcılıklara karşı mücadelede ortaklaşma olanakları ile konuşmasını tamamladı.
Ötekileştirmenin Türkçesi: “Azınlıklar”
“Türkiye’de Romanlar”, “Günümüzde Alevi Sorunları ve Çözüm Önerileri”, “Türkiye’deki Engellilerin Sorunları”, “Kadının Toplumda Dışlanması ve Kadına Şiddet” gibi başlıkların yanı sıra Binnaz Toprak “Türkiye’de Farklı Olmak ve Ötekileştirme”, Temel Demirer de “Ötekileştirmenin Türkçesi: “Azınlıklar”” başlıklarıyla katılacaklar.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam