27/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel, Mülkiyeliler Birliği’nin çağrısıyla düzenlenen kadına yönelik şiddet ile ilgili toplantıda bir bildiri sundu.

‘Özgecan’ın katilleri, kadınların ve LGBTİ’lerin varoluşuna bir saldırıdır’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Özgecan’ın katilleri giderek artan muhafazakârlaşma, toplumun genel ahlâk anlayışıdır, toplumsal normlardır, üretilen erkekliklerdir, kadınlara, eşcinsellere, translara, seks işçilerine yönelik nefret söylemi, kadınları eve hapseden aile kurumudur.”
 
Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel, Mülkiyeliler Birliği’nin çağrısıyla 20 Şubat’ta Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen kadına yönelik şiddet ile ilgili toplantıda şu bildiriyi sundu:
 
Bizler herkesin kendini özgür ve eşit bir şekilde ifade etme, nasıl yaşayacağını, davranacağını, giyineceğini, konuşacağını belirleme, eşitlikçi bir toplumsal ortamda kendini özgürce gerçekleştirme ve her şekilde var olma hakkına koşulsuz bir şekilde sahip olduğuna, bir arada özgürce yaşanması gerekliğine inanıyoruz.
 
Özgecan’ın katilleri aynı zamanda diğer kadınların ve LGBTİ’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) varoluşuna karşı bir baskı ve saldırıdır. Özgecan’ın katilleri giderek artan muhafazakârlaşma, toplumun genel ahlâk anlayışıdır, toplumsal normlardır, üretilen erkekliklerdir, kadınlara, eşcinsellere, translara, seks işçilerine yönelik nefret söylemi, kadınları eve hapseden aile kurumudur.
 
Kadın ve LGBTİ cinayetleri ayrı gözükse de failleri aynıdır. Cinayetleri haklı ya da haksız gören, su testisi su yolunda kırılır yaklaşımı hepimize yönelik bir tehdittir. Bu yaklaşım, tüm kadınları hedef alan “toplumsal ahlâk anlayışı”nı tekrar tekrar sorgulamamız gerektiğini gösteriyor.
 
Toplumsal barışı sağlamak, bir arada yaşamı savunmak, kurmak için, birlikte mücadele etmemiz gereklidir. Evde, işte, sokakta ve yaşamın her alanında kadınların ve LGBTİ’lerin yaşadıkları baskı, tehdit ve şiddetin karşısında yer almanın heteroseksist davranışların farkına varmamız, bunlardan arınmamızın mücadelemizi de güçlendireceğini düşünüyoruz. 

Etiketler: kadın
İstihdam