04/06/2012 | Yazar: KAOS GL

Rahatsız Erkekler, kürtaj yasağına karşı yaptığı çağrı ile tüm diğer rahatsız erkekleri yarın (5 Haziran) akşam İstanbul Yeşil Ev’de 19:30′da başlayacak toplantıya davet ettiler.

‘Rahatsız Erkekler’den Kürtaj Yasağına Karşı Çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rahatsız Erkekler, kürtaj yasağına karşı yaptığı çağrı ile tüm diğer rahatsız erkekleri yarın (5 Haziran) akşam İstanbul Yeşil Ev’de 19:30′da başlayacak toplantıya davet ettiler.
 
“Rahatsız Erkekler”in kürtaj yasağına karşı diğer erkeklere yaptığı çağrı şöyle:
 
“Geçen hafta yaptığımız küçük bir toplantının ardından, ataerkil düzenden ve eril tahakkümden rahatsız erkekler olarak bir çağrı yapalım dedik: Kürtaj konusunda kayda değer bir ses de biz çıkaralım.
 
Kadın örgütlenmelerinin bu alandaki mücadelesi tüm hızıyla başladı. Ama erkekler suskun. Birkaç köşe yazısı ya da mücadele eden kadın arkadaşlarını desteklemeye çabalayan birkaç erkek dışında erkeklerden kamusal sahnede, devletin bu politikasına yüksek sesle itiraz eden henüz yok.
 
Bu yüzden, kürtajı yasaklamayı veya sınırlamayı amaçlayan, kadınların kendi bedenleri üzerindeki geri alınamaz tasarruf hakkını hiçe sayan bu ataerkil devlet zihniyeti ile biz de kendi açımızdan bir hesaplaşma başlatalım istiyoruz. Daha önce erkek şiddetine, homofobiye, taciz ve tecavüze karşı ses çıkarmış bütün erkekler, bir kez daha yan yana ve çoğalarak gelelim ve etrafımızı saran bu kesif, muhafazakâr / faşizan ablukaya, kadınlara saldırıda son nokta olan “kürtaj yasağı” diye dikilecek bu faşizan girişime karşı bir ses de biz çıkaralım diyoruz.
 
Bu mesele, devletin öncelikle kadın bedenlerinin, ama aynı zamanda tüm insan bedenlerinin üzerinde katı bir denetim kurma çabasıyla ilgilidir. Bu devlet, kimin öleceğine karar verdiği gibi, kimin hayatta kalacağına ya da dünyaya nasıl ve ne zaman geleceğine de karar vermek istiyor. Tecavüzcülerin sırtını sıvazlayan, kadın cinayetlerini görmezden gelen, kadınları eve kapatıp çocuk makinesine çevirmek isteyen bu ataerkil devletin karşısına, biz erkekler aynı zamanda kendi erkekliğimizle de yüzleşerek bir ses çıkarmak zorundayız.
 
Bu çağrıyı alan ve konuyla ilgilenen her toplumsal muhalefet çevresinden tüm erkeklerin, mümkün olduğunca geniş bir şekilde üye olduğu tüm gruplara yayarak genişletmelerini istiyoruz. Ne kadar geniş katılımlı bir toplantı yaparsak, o kadar yüksek katılımlı bir eylem örgütleyebiliriz.
 
İlk adım olarak salı akşamı saat 19.30’da bir toplantı düzenleyelim diye karar verdik. Toplantıya toplumsal muhalefetin tüm siyasi çevrelerinden erkeklerin geniş ölçüde katılımını bekliyoruz.
Kürtaj hakkını tartışmıyoruz, kadınlar adına konuşmayı reddediyoruz.”
 
Rahatsız Erkekler
5 Haziran Salı/ 19:30 - 22:00
İstanbul Beyoğlu Yeşil Ev, İstiklal Caddesi Balo Sokak 21/1

Etiketler: insan hakları
nefret