04/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Gündem: Çocuk! Derneği TBMM’de kapalı oturumla Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyon için tezkere görüşülmesi üzerine bir basın açıklaması yayınladı:

Gündem: Çocuk! Derneği TBMM’de kapalı oturumla Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyon için tezkere görüşülmesi üzerine bir basın açıklaması yayınladı:
 
BİZ BİLİYORUZ Kİ SAVAŞLARDA ÇOCUKLAR ÖLÜR…  SAVAŞ ACILARA SEBEP OLUR…
AKP VE MHP BUNU BİLMİYOR MU?
 
Bugün Türkiye için kritik bir gün.  TBMM’de kapalı oturumla Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyon için tezkere görüşülüyor. İktidar partisi AKP ile muhalafet partisi MHP, teskerenin geçmesi yönünde oy kullanacaklarını bildirdi. Muhalefet partilerinden CHP ile BDP ise teskereye karşı çıkıyor.
 
Dün Urfa’nın Akçakale ilçesinde Suriye tarafından açılan top ateşi sonucunda 3’ü çocuk 5 kişinin ölmesinin ardından Suriye’ye karşı hava, kara ve deniz harekâtında bulunabilmesini öngören teskereyi TBMM gündemine getiren Hükümete ve onu bu konuda destekleyen MHP’ye soruyoruz:
 
-          Bu teskere ile her gün birilerinin daha öleceğini bilmiyor musunuz?
-          Bu teskere sonrasında artık bombaların çocuklarımızın etrafında rahatça gezineceğini görmüyor musunuz?
Biz biliyoruz ve bu nedenle bombaları bekleyip, eksilenleri saymaya, acıyı ve öfkeyi biriktirmeye devam etmeyeceğiz.
Gündem Çocuk Derneği olarak herkesi yaşamın değerli olduğunu bir kere daha haykırmaya, savaşa karşı barış için direnmeye, milletvekillerini ise teskereye karşı oy kullanmaya çağırıyoruz.
 
 
Gündem: Çocuk!, her çocuğun hak sahibi, eşit, özgür ve onurlu birer birey olarak, barış içerisinde, iyi ve mutlu bir yaşam sürmesi için çocukların yararına bütüncül bir dönüşümü ısrarla savunan bir sivil toplum örgütüdür. Çalışmalarını çocuk hakları alanında yaşanan sorunların temelindeki paradigmanın değişmesi, savunuculuk, ağ çalışmaları ve katılım programları altında, öncelikli çalışma arkadaşları olan çocuklarla birlikte sürdürür.
 
 
--
Gündem: Çocuk!
Çocuk Hakları Merkezi
Tunalı Hilmi Caddesi No:54 Kat:4 Daire:8 06660 Kavaklıdere/ Ankara
Tel&Faks: 0312 437 76 41
E-posta: gundemcocuk@gmail.com, info@gundemcocuk.org
www.gundemcocuk.org
--

Etiketler: insan hakları
İstihdam