26/08/2011 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL Derneğinden Burcu Ersoy,’ aile’ kavramını, ‘anne, baba ve çocuk-lar’(en az üç!) çekirdek kalıbından çıkartmak gerektiğini belirtirken Umut Güner ise ‘Sayın Bakanın sözleri ayrımcılığı belgelemektedir’ dedi.

 
Kaos GL DerneğindenBurcu Ersoy,” aile” kavramını, “anne, baba ve çocuk-lar”(en az üç!) çekirdek kalıbından çıkartmak gerektiğini belirtirken Umut Güner ise “Sayın Bakanın sözleri ayrımcılığı belgelemektedir” dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in, eşcinsellerin sorunları konusunda “aile değerlerini sarsmadığı müddetçe” her türlü desteği verebileceklerini söylemesinin ardından, LGBT’ler söz konusu olduğunda “şart” koşmasını ve eşcinsellere karşı koruyacaklarını belirttiği “aile değerlerini” Kaos GL Derneğinden Burcu Ersoy ile Umut Güner kaosgl.org’a değerlendirdiler.
Burcu Ersoy: “Aile hayat ortaklığı ise eşcinsellerin de aile kurma taleplerine kulak vermeli”
 
Kaos GL Derneğinden Burcu Ersoy, “Bu muhafazakârlık, toplumun değişen dönüşen ihtiyaçlarına karşılık verecek değişiklikleri, gelişmeleri, iyileştirmeleri reddederse, neyi muhafaza ediyor olacak?” diye sordu.
 
Aile kavramını, “anne, baba ve çocuk-lar” (en az üç) çekirdek kalıbından çıkartmak gerektiğini belirten Ersoy şunları söyledi:
 
“Kadını ve erkeği, insanlık soyunun devamını sağlaması gereken üreme birimleri olarak gören bir bakış, ancak ailenin çocuk doğurma merkezi yapısını muhafaza ediyor olabilir. Herhalde, eşcinsellerin varlığı bu doğal üreme istasyonunun bir ferdi olmayı reddettikleri için tehlike olarak görülüyor.”
 
“Aile”, aynı evi paylaşan, birbirini seven, birbirine maddi-manevi hayat ortaklığı yapan, doğumunda, hastalığında-sağlığında ve ölümünde birbirini kollayan ve koruyan bireyler bütünü olacaksa şayet Burcu Ersoy’a göre “bu aile değerlerini eşcinsellere karşı korumak şöyle dursun, onların da aile kurma taleplerine kulak vermek gerekir.”
Umut Güner: “Sayın Bakanın sözleri ayrımcılığı belgelemektedir”
 
Kaos GL Derneğinden Umut Güner iseBakan Şahin’in yaklaşımınındevletin eşitlik ve ayrımcılık yapmama ilkesi” ile çeliştiğini söyledi.
 
Bakan’ın “aile değerleri”nden kastettiği durumun “namus”, “bekaret”, “genel ahlak”, “müstehcenlik” ile sarmalanmış ve erkeğin şiddetini ve iktidarını meşru gören bir zemin olduğuna dikkat çeken Güner, “Ortada eşcinsel, biseksüel, trans bireylerin talepleri yokken ne talep ettiklerini duymadan, dinlemeden kategorik olarak reddetmek Sayın Bakanın ayrımcılık yaptığını belgelemektedir” dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in, LGBT’ler söz konusu olduğunda “şart” koşması üzerine Güner, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun “aslında bunların derdi başka” dediğini hatırlattı. Kuzu’nun da evlilik, evlat edinme gibi sosyal haklardan bahsettiğini belirten Güner, “Biz bunlara eşit vatandaş dersek, yarın bu insanlar evlenmek, çocuk sahibi olmak isterler” çelişkisine dikkat çekti.
 
“Sosyal Politikalar Bakanlığı LGBT’lere yönelik de sosyal hizmet geliştirmeli”
 
LGBT bireyler ve ailelerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak yürütülen sosyal hizmetlere ihtiyaç duyabileceklerine dikkat çeken Güner şunları söyledi:
 
“LGBT bireylere yönelik ayrımcı olmayan bir sosyal hizmetin inşa edilmeli. Korunmaya muhtaç LGBT bireylerin belki de kendilerine en iyi desteği verebilecek ebeveyn olmak isteyen eşcinsel birey ve çiftlerin koruyucu aile olarak atanması gibi sosyal hizmetin her alanına yönelik LGBT bireyler için Bakanlığın politika geliştirmesi gerekir.”
 
kaosgl.org, uzmanlar, insan hakları savunucuları, akademisyenler, feministler ve LGBT’lere, Aile Bakanı Şahin’in bahsettiği “aile değerlerini”, insan hakları alanında “şart” koşma ile “muhafazakâr” siyaseti sordu.
 
kaosgl.org’un haber dizisi devam ediyor...
 
İlgili Bağlantılar:
 
Cihan Hüroğlu: “LGBT Örgütlerin Talepleri Diğer Ailelerin Değerlerini Engellemez”
 
HÜ Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Sedat Yağcıoğlu: “Sosyal Politikalar LGBT’lere Yönelik Sosyal Hizmet Geliştirmeli”
 
Sosyalist LGBTT’lerden Caner Lüle: “Özgür Aileler İçin Sınıflı Toplum Yapısı Yok Edilmeli”
 
Pembe Hayat LGBTT Derneği, Voltrans Transerkek İnisiyatifi ve İstanbul LGBTT Derneği
 
LİSTAG: “Aile Değerleri LGBT Çocuklarımızın Aile İçinde Yaşama Hakkının Temini ile Korunur”, kaosgl.org
 
İHOP Koordinatörü Feray Salman: “İnsan Haklarını Güvence Altına Almak Hukuki Bir Yükümlülüktür”
 
New York Eyalet Üniversitesi, Prof. Dr. Zehra F. Kabasakal Arat: “Herkes Benim Vatandaşım Ama Heteroseksüel Olmak Koşuluyla!”
 
Aksu Bora, Zozan Özgökçe, Nihal Ahioğlu-Lindberg, Barış Kılıçbay: “Korunacak Aile Değerleri Kimin İçin?”
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden siyaset bilimci Yrd. Doç. Dr. Devrim Sezer
 
Hukukçu, yazar ve insan hakları savunucusu Orhan Kemal Cengiz
 
Ege Üniversitesi Felsefe Bölümünden Doç. Dr. Nilgün Toker Kılınç
 
“Ben Muhafazakâr Demokrat Bir Partinin Bakanıyım”

Etiketler: insan hakları, aile
nefret