16/01/2013 | Yazar: Kaos GL

Kuzey Kıbrıs’ta bir araya gelen 13 örgüt, ‘seks köleliğine göz yummak insanlık suçudur’ diye bugün Lefkoşa’da bir eylem yapacak.

‘Seks Köleliğine Dur De!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kuzey Kıbrıs’ta bir araya gelen 13 örgüt, “seks köleliğine göz yummak insanlık suçudur” diye bugün Lefkoşa’da bir eylem yapacak.
 
Ada’nın gece kulüplerinde “konsomatris” adı altında çalıştırılan kadınların maruz kaldığı insan hakları ihlalleri ve şiddete dikkat çekecek basın açıklaması, bugün (16 Ocak) saat 15:00’te, Lefkoşa’da, Pronto Çemberi’nde gerçekleştirilecek.
“Seks Köleliğine Dur De!” çağrısı şöyle:
 
“Gece Kulüplerinde “konsomatris” adı altında çalıştırılmak üzere adaya getirilen kadınlar her türlü insan hakkından mahrum bir hayat sürmeye itilmektedirler. Seks kölesi yapılan ve kimlik belgelerine polis tarafından el konulan kadınların yaşadığı cinsel, ekonomik ve fiziksel şiddet, devletin gereken yasal düzenlemeleri yapmaması, mahkemelerde adil kararlar vermemesi, bu suça ortak olup yardım ve yataklık etmesi ile pekiştirilirken, toplum da bu insanlık suçuna karşı yeterince ses çıkarmamaktadır. Gece Kulüplerinde “konsomatris” adı altında çalıştırılan kadınların maruz kaldığı insan hakları ihlalleri ve şiddet, sadece onların değil bizim de sorunumuzdur.  Bizler Kıbrıs’ın kuzeyindeki rejimin elleriyle yürütülen bu insanlık suçunun farkında olduğumuzu yineleyerek yapılan ikiyüzlülüğe karşı isyanımızı haykırıyor ve SEKS KÖLELİĞİNE GÖZ YUMMAK BİR İNSANLIK SUÇUDUR diyoruz!”
 
Çağrıda bulunan örgütler ise şunlar: 
 
KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, DAÜ BİRSEN, FEMA, BARAKA, YKP-FEM, POST, SOSYAL RİSKLERİ ÖNLEME VAKFI, YURTSEVER KADINLAR BİRLİĞİ, BKP KADIN MECLİSİ, KUİR KIBRIS DERNEĞİ, DEVRİMCİ KOMÜNİST BİRLİK 

Etiketler: kadın
İstihdam