24/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl ikincisi düzenlenen Alternatif Medya Şenliği 23 Aralık Pazar günü Geoaktif Kültür ve Aktivizm Merkezi’nde yapıldı.

‘Şenlikli Medya’nın İkincisi Gerçekleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Alternatif Medya Şenliği 23 Aralık Pazar günü Geoaktif Kültür ve Aktivizm Merkezi’nde yapıldı. Oturumun “Nefret Söylemi ve İfade Özgürlüğü” başlığında LGBT bireylere medyanın yaklaşımı da konuşulan meseleler arasındaydı.

Yeşil Gazete ve Yeşil Düşünce Derneği’nin çağrıcılığını yaptığı şenlikte Yurttaş Gazeteciliği, Nefret Söylemi ve İfade Özgürlüğü, Dijital Aktivizm ile Fikrî Haklar ve Korsan Politikalar başlıklarında oturumlar gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu’nun yaptığı “Güvercin Tedirginliği”: Nefret Söylem ve İfade Özgürlüğü oturumuna Cengiz Alğan, Melisa Akan, Michelle Demishevich ve Ömer Akpınar konuşmacı olarak katıldı.
Sosyal Değişim Derneği’nden Cengiz Alğan, Sevan Nişanyan örneği üzerinden nefret söylemi kavramını açarken Hrant Dink Vakfı’ndan Melisa Akan medyadaki nefret söylemine dair yaptıkları çalışmanın sonuçlarını paylaştı. Yeşiller ve Sol Gelecek’ten Michelle Demishevich medyada transfobinin tezahürlerini anlatırken Kaos GL’den Ömer Akpınar hareketlerin gelişimi açısından medyanın nasıl değerlendirilebileceğinden bahsetti.

Etiketler: medya
İstihdam