08/02/2008 | Yazar: Barış Sulu

İzmir’de travesti ve transeksüel bireylerin oluşturduğu İzmir Travesti ve Transeksüel İnisiyatifi’nd

‘Şenlikoğlu bizi de iyileştir’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı İzmir’de travesti ve transeksüel bireylerin oluşturduğu İzmir Travesti ve Transeksüel İnisiyatifi’nden, eşcinselleri ve travestileri ‘iyileştirdiğini, döndürdüğünü’ söyleyen Emine Şenlikoğlu’na yanıt geldi. İTTİ adına açıklama yapan Sevgi ve Demet, ‘Şenlikoğlu bizi de iyileştir’ dediler. Okşan Öztok’un kendi görüşlerini sadece kendisini bağlayacağını belirtirken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK)’nu göreve çağırdılar, programı ve katılımcıları da kınadıklarını bildirdiler.

İşte İTTİ’nin yaptığı basın açıklaması:

‘Son günlerde basında yer alan ‘Eşcinseller Özel İmam İstiyor’ başlıklı haber önce yazılı basında yer almış ardından 4 Şubat Salı gecesi Fox Tv’de yayınlanan ‘Objektif’ adlı programda ele alınmıştır. Objektif adlı TV programına katılan Okşan Öztok, eşcinseller için cami veya eşcinsellere özel din adamı istediklerini söylemiş ve gündem yaratmaya çalışmıştır. Yine aynı programa beraber katıldıkları ‘yazar’ Emine Şenlikoğlu da eşcinselleri tedavi edebildiğini ve bu güne kadar 22 tane eşcinsel ve travestiyi ‘normale döndürerek’ evlendirdiğini hatta bu evlendirdiği eşcinsellerden ‘torunları’ olduğunu söylemiştir.

'Eşcinsellik hastalıktır' bilgisi hastalıklı bir bilgidir!

Tüm tıp çevrelerinin hastalık olmadığını belirttikleri eşcinselliği, hastalık olarak ilan eden Emine Şenlikoğlu buna dayanak olarak ‘travesti iyileştirdiğini’ söylemiş ancak karşısında oturan Okşan Öztok'u henüz iyileştiremediği tüm Türkiye tarafından görülmüştür. Fakat Okşan Öztok bu konuya hiç değinmemiştir!

‘Travesti iyileştirdiğini’ iddia eden Emine Şenlikoğlu’na, bunu hangi yöntemle yaptığını, bir kliniği olup olmadığını, ‘iyileştirdiği’ travestileri neden TV’ye çıkartıp gösteremediğini soruyor ve biz İzmir TT İnisiyatifi üyeleri olarak, bizleri tedavi etmesini istiyoruz ve kendisini İzmir’e davet ediyoruz!

Son günlerde daha da çoğalan transeksüel ve travesti cinayetlerini ve yapılan transeksüellere ve eşcinsellere yönelik insan hakları ihlallerini bazı gizli güçlerce sansürleyen, görmezden gelen basın camiasının bu olaya gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle hayretler içinde kalıyor, tıbbın kabul etmemesine rağmen hala ‘eşcinsellik hastalıktır’ diyen birilerini TV’den propaganda yaptıran ve yapılmasına göz yuman yayın sorumluları hakkında RTÜK‘ü göreve davet ediyoruz!

Okşan Öztok biz travesti ve transeksüelleri temsil etmiyor

Son olarak özel imam isteyen Okşan Öztok adlı şahsın bu isteğini şahsi talep olarak nitelendiriyor, kendisinin biz travesti ve transeksüel bireyleri temsil etmediğini, sadece şahsı adına konuşması gerektiğini vurguluyor, yapılan olaylardan ötürü haksızlığa uğradığını hisseden travesti ve transeksüel bireyler olarak sayın Okşan Öztok, yazar Emine Şenlikoğlu ve Fox TV’de yayınlanan Objektif adlı programın yapımcılarını kınıyoruz!’

İZMİR TRAVESTİ TRANSEKSÜEL İNİSİYATİFİ adına Sevgi ve Demet

Konuyla ilgili haberler:

[[İzmirli travesti ve transeksüeller örgütlendi]]


Etiketler: insan hakları
İstihdam