04/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Ankara’da bir trans kadını darp eden ve tecavüze yeltenen Selahattin Güngör isimli kişi ‘kronik şizofreni hastası’ olduğu iddiasıyla serbest bırakıldı ancak hastane raporuna göre Güngör ‘şizofreni hastası’ olmadığı gibi cezai ehliyeti de tam!

‘Şizofreni’ Bahane, Transfobi Şahane! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’da bir trans kadını darp eden ve tecavüze yeltenen Selahattin Güngör isimli kişi “kronik şizofreni hastası” olduğu iddiasıyla serbest bırakıldı ancak hastane raporuna göre Güngör “şizofreni hastası” olmadığı gibi cezai ehliyeti de tam!
E.K. İsimi trans kadına saldıran, bıçakla tehdit eden, çenesini kesen, bacağında sigara söndüren, darp eden ve tecavüze yeltenen Selahattin Gügör isimli şahıs bir gün tutukluluğun ardından “kronik şizofreni hastası” olduğu iddiasıyla serbest bırakıldı.
 
Serbest kaldıktan sonra tehdite devam!
Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Ankara Numune Hastanesi’nden gelen rapor ise tam tersini söylüyor: Cezai ehliyeti tam! Güngör serbest bırakıldıktan sonra da E.K.’yi tehdit etmeye devam etti.
 
Saymaz’ın haberinin tamamı şöyle:
Ankara’da E.K. adlı transseksüel, bıçak zoruyla Selahattin Güngör adlı kişi tarafından kaçırıldı. İddiaya göre Konya’nın Kulu ilçesine uzanan dehşet yolculuğu boyunca Güngör, E.K.’yı defalarca bıçakla tehdit etti, çenesini kesti ve dövdü. Yolda bacağında sigara söndürdü, içinde 400 TL bulunan cüzdanını ve cep telefonunu aldı, parmağındaki altın yüzüğü çıkarıp dışarı attı ve tecavüze kalkıştı. Yakalandığında üzerinde uyuşturucu da bulunan Güngör, savunmasında psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyledi. Güngör çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Bir gün sonra tahliye
Ancak Güngör karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren Kulu Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Burcu Celep Kamiloğlu, Güngör’ün ‘kronik şizofreni hastası’ olduğu yönünde raporunun bulunduğunu ve iyileşme ihtimalinin olmadığını, bu halde tutukluluğun hem gereken faydayı sağlamayacağını hem de telafisi imkânsız sonuçlar doğuracağını” savunarak, Güngör’ü bir gün sonra tahliye etti. Güngör salıverildikten sonra E.K.’yi tehdit etmeyi sürdürdü.
 
Saldırgan hâlâ serbest!
Konya Savcısı Ali Gökpınar’ın hazırladığı iddianamede, ‘şizofreni hastası olduğu ve tutuklu kalması halinde telafisi imkânsız zararlara yol açılacağı’ için tahliye edilen saldırgan Güngör’ün Ankara Numune Hastanesi’nden gelen rapora göre cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Bunun üzerine Güngör hakkında Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı yağma, silahlı cinsel saldırı, cebir kullanarak cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak ve uyuşturucu kullanmak’tan 41 yıl, ‘tehdit’ suçundan da Ankara’da 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ama Güngör hâlâ serbest...” 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam