07/05/2008 | Yazar: Kaos GL

‘Ten ve tutku’yu yazanlar kazandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’li kadınlar tarafından düzenlenen ‘Ten & Tutku’ temalı 3. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu. Birinciliği 'Sappho’yla Sevişmek' adlı öyküsüyle "Angelique" rumuzlu yazar alırken ‘Ahret Çiçeği’ adlı öyküsüyle ‘Poo’ rumuzlu yazar ikinci, '30 Dakika' adlı öykünün sahibi "Hidden Dragon" rumuzlu yarışmacı üçüncü seçildi.

Yarışma jürisi ilk üçe giren öyküler dışında üç öyküyü de ‘Özel Ödül’e değer buldu. Buna göre; Ekin Ak'ın ‘Bir Kadının Pusulası’ adlı öyküsü ‘Bağlılık Özel Ödülü’nü, ‘Topaz’ rumuzlu yazarın ‘O’ adlı öyküsü ‘Duygunun Baharı Özel Ödülü’, ‘Jarmush’ rumuzlu yazarın ‘Kesişen Düşlere’ adlı öyküsü de ‘Eller Konuşur: Tutkunun Kanatları Özel Ödülü’nü alacak.

Ödül Töreni Buluşma’da

Yarışmanın Ödül Töreni, 17 Mayıs 2008 Cumartesi günü 3. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında Ekin Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Birinci olan öykünün sahibi 300 YTL ya da iki kişilik bir hafta sonu tatili kazanacak. İkinciliğe değer görülen yarışmacımızı ise 200 YTL ya da hoş bir restoranda iki kişilik leziz bir akşam yemeği bekliyor. Yarışmanın üçüncüsü ise 100 YTL ya da sürprizlerle dolu bir tutku sepeti arasında karar verecek. Özel ödüle değer görülenler ise 1 yıllık Kaos GL dergisi aboneliği kazandılar.

Törene katılanlar, geçen sene olduğu gibi bu sene de ödül törenini renklendirecek olan Anıl Temur’un ‘2+1’ adlı son kısa filmini de ilk kez izleme fırsatı bulacaklar.

Birincilik Ödülü: Sappho'yla Sevişmek - Angelique

İkincilik Ödülü: Ahret Çiçeği - Poo

Üçüncülük Ödülü: 30 Dakika - Hidden Dragon

Bağlılık Özel Ödülü: Bir Kadının Pusulası - Ekin Ak

Duygunun Baharı Özel Ödülü: O - Topaz

Eller Konuşur/Tutkunun Kanatları Özel Ödülü: Kesişen Düşlere - Jarmush

*2006/2007 öykülerini okumak için:

[[‘Kadın Kadına" öyküler]]

*Konuyla ilgili haberler:

[[Kadınların mürekkebinden ‘ten ve tutku’ akacak]]

[[İlk aşklarını anlatanlar kazandı]]

[[İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk]]

Etiketler: kültür sanat
İstihdam