12/08/2017 | Yazar: Kaos GL

‘The Handmaiden’ sinema salonlarında izleyicilerini bekliyor.

‘The Handmaiden/Hizmetçi’ gösterime girdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“The Handmaiden” sinema salonlarında izleyicilerini bekliyor.

Dünyanın birçok ülkesinde 2016 yılında vizyona giren, Güney Kore yapımı “Hizmetçi/ The Handmaiden” nihayet Türkiye’de. Sarah Waters’ın “The Fingersmith” adlı romanından uyarlanan ve Cannes Film Festivali’nde yarışan, Park Chan-wook imzalı film lezbiyen aşkı ve erkek egemen dünyada kadın dayanışmasını anlatıyor.

Bir yılın ardından

Film bu yılın Nisan ayında Başka Sinema kapsamında gösterime girecekti ancak gösterim için duyurulan tarihten kısa bir süre önce, Başka Sinema, sosyal medya hesaplarından filmin “ithalatçı ile ilgili problemlerden dolayı” gösterime giremeyeceğini duyurmuştu.

Bunun üzerine görüştüğümüz ithalatçı firma Kurmaca Film, “The Handmaiden” filminin vizyonunun iptal edilmediğini, sadece ertelendiğini, erteleme kararının filmin içeriğinden bağımsız olduğunu ve Temmuz ayında filmin gösterileceğini ifade etmişlerdi. Ancak film Temmuz ayı içinde de gösterime giremedi.

Homofobik değil, teknik gerekçeler

Lezbiyen aşkı, kadın dayanışmasını konu edinen ve lezbiyen aşkın “erotik” kabul edilen sahnelerinin yer aldığını okuduğumuz bu filmin bir türlü gösterime girememesi “teknik sorunların gerisinde homofobik bir gerekçe olabilir mi” sorusunu sordurmuştu.

Neyse ki “The Handmaiden” nihayet sinema salonlarında izleyicilerini bekliyor. Filmi hangi salonlarda ve seanslarda izleyebileceğinizi öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam