28/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Freedom House: Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) istihbarat örgütüne dönüştü.

‘TİB istihbarat örgütü haline geldi’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Freedom House tarafından yayımlanan “Türkiye’nin İnterneti İçin Mücadele” başlıklı raporda, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) istihbarat örgütüne dönüştüğü vurgusu yapıldı.
 
Freedom House Türkiye’de internet sansürünü konu alan “Türkiye’nin İnterneti İçin Mücadele” başlıklı raporunu yayımladı.
 
Freedom House’tan Nate Schenkan, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Aslı Tunç ve eski CHP Milletvekili Osman Coşkunoğlu’nun hazırladığı rapora göre;
 
“Hükümet Gezi Direnişi’nden itibaren cezai ve yasal anlamda interneti kontrol etme çabalarını şiddetlendirdi ve Türkiye’de medyayı kontrol mekanizması yasadan ziyade medya sahipleri ile hükümet arasındaki ilişki üzerinden ilerledi.
 
“Türk Telekom 2005’teki özelleştirmeye rağmen ülkedeki internet altyapısı ve geniş bantta tekele sahip. Yüzde 30’u devlete ait olan Türk Telekom’un bağımsızlığı endişe verici bir konu.
 
“Türkiye’deki sosyal medyanın popülaritesi ve Gezi Parkı protestoları geleneksel Türkiye medyasının başarısızlıkları için son noktaydı. TİB bir istihbarat örgütüne dönüştü.
 
“Pratik ve yasal engellere rağmen Türkiye’de gazetecilik en canlı dönemini yaşıyor.” 

Etiketler: medya
İstihdam