21/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Ankara’da Pazar günü yapılan Nefrete Karşı Yürüyüş sonunda basın açıklamasını okuyan Pembe Hayat’tan Selay Tunç, ‘Bu ülkede adalet arayan trans bireylere, polis ve hakimler ‘suçunuz travesti olmak’ diye yanıt verir.’ dedi.

‘Travestiyiz, Buradayız! Alışın Alışın Gitmiyoruz!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’da Pazar günü yapılan Nefrete Karşı Yürüyüş sonunda basın açıklamasını okuyan Pembe Hayat’tan Selay Tunç, “Bu ülkede adalet arayan trans bireylere, polis ve hakimler “suçunuz travesti olmak” diye yanıt verir.” dedi.
 
Transfobik nefrete karşı yüze yakın kişi, 20 Kasım 2011 Pazar günü, Sakarya Caddesinden Yüksel Caddesine yürüdü. İnsan hakları Anıtı önünde yapılan basın açıklamasında, “Travestiyiz, Buradayız! Alışın Alışın Gitmiyoruz!” sloganları atıldı.
 
Trans bireylere yönelik nefrete ve adaletsizliğe karşı dördüncüsü yapılan yürüyüşün basın açıklaması şöyle:
 
"Bugün Trans Bireyleri Anma Günü.
 
13 yıl önce ABD´de bir trans kadın, Rita Hester, San Francisco´daki evinde bıçaklanmış bir şekilde ölü bulundu. Dünya trans hakları hareketi bu cinayeti sembol haline getirerek translara yönelik nefret söylemini ve nefret cinayetlerini toplumun gündeminde tutmaya çalışmakta.
 
Bizler de Türkiye’de trans bireylere yönelen şiddet ve cinayetlere “DUR” demek, yasa yapıcılar ile hükümet yetkililerinin dikkatini trans bireyleri hedef alan nefret suçları ve nefret cinayetlerine çekmek, kamuoyunu da konuya duyarlı olmaya çağırmak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız.
 
Maalesef Türkiye, trans bireylere yönelen şiddet ve cinayet sarmalının en çok hissedildiği ülkelerden biri olmaya devam ediyor. 2010 yılında 8 trans oldurulurken, 2011de bu rakam Ekim ayı itibari ile 7.
 
Her gün ayrımcılık, nefret suçları, polis şiddeti ve toplumsal dışlanma pratikleri ile karşılaşan trans bireyler, haklarını aradıklarında ise yeniden mağdur haline dönüştürülmektedir.
 
Trans bireylere yönelik kolluk kuvvetleri tarafından, yasal mevzuat zorlanarak veya dikkate alınmayarak uygulanan keyfi idari para cezaları, gözaltılar veya kötü muamele ve şiddet cezasız kalmakta; bu durum karşısında mağdur olan trans bireyler ve özellikle hak savunucuları sürekli şekilde kolluk kuvvetleri tarafından dava açılarak caydırılmaya çalışılmaktadır.
 
TRANS BİREYLERE YÖNELİK NEFRETE VE ADALETSİZLİĞE KARŞI YÜRÜYORUZ.
 
Biliyoruz ki bu ülkede adalet aramak, N.Ç. davasında da olduğu gibi “tecavüzcü”lerinle yeniden karşılaşmakla sonuçlanır,
 
Bu ülkede adalet arayan trans bireylere, polis ve hakimler “SUÇUNUZ TRAVESTİ OLMAK” diye yanıt verir.
 
Trans bireyler olarak nefret cinayetlerine maruz kalsak da
Kolluk kuvvetleri, trans bireylere yönelik transfobik şiddetine devam ediyor olsa da
Medyada transfobik nefret söylemi aynı yoğunluğu ile sürse de
Adli birimler, katillerimizi ceza indirimleri ile ödüllendirse de
Yasa yapıcı ve karar vericiler, trans bireyleri görmezden gelip, demokratik taleplerimizi dikkate almasalar da
Eğitim, istihdam, sağlık, hizmetlere erişim gibi alanlarda transfobik nefret ve ayrımcılık yoğun olsa da
Seyahat özgürlüğümüz engellenip, ifade özgürlüğümüz kısıtlanıyor olsa da
Bizler yine de daha güzel bir ülkede yaşama düşümüzden VAZGEÇMEYECEĞİZ ve herkes için eşitlik herkes için adalet aramaya DEVAM EDECEĞİZ!
 
TRAVESTİYİZ, BURADAYIZ, ALIŞIN, HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ!!!"
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam