27/11/2007 | Yazar: Kaos GL

Küresel Eylem Grubu (KEG) ‘Gezegenimizi kurtarmak için politik manevralarla kaybedecek zamanımız yok’ diyor ve küresel ısınmaya karşı duyarlı herkesi eyleme çağırıyor. 1 Aralık’ta Ankara’da, 2 Aralık’ta İzmir’de gerçekleşecek eylemlerin bir sonraki ayağı ise 8 Aralık’ta İstanbul’da olacak.

‘Türkiye Kyoto'yu imzala, küresel ısınmayı durdur!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Küresel Eylem Grubu (KEG) ‘Gezegenimizi kurtarmak için politik manevralarla kaybedecek zamanımız yok’ diyor ve küresel ısınmaya karşı duyarlı herkesi eyleme çağırıyor. 1 Aralık’ta Ankara’da, 2 Aralık’ta İzmir’de gerçekleşecek eylemlerin bir sonraki ayağı ise 8 Aralık’ta İstanbul’da olacak.

KAOS GL - 27/11/2007

Buzulların erimesiyle açılacak denizin altında yatan fosil yakıtlar için gösteri amaçlı dahi olsa askeri birliklerin bölgede devriye gezmeye başlaması, Kuzey Afrika'yı esir alan kuraklığın yarattığı su savaşlarının genişlemesi gibi strateji oyunu senaryoları şimdiden gündemimizi meşgul etmeye başladı. Kaynaklar savaşının yok etmekte olduğu bir dünyanın son zehrini elde etmek için planlar çoktan yapıldı. Egemenler, iklim değişikliğini nükleer enerjiyi yaygınlaştırmak için vesile olarak kullanıyor. Kar için dünya yok ediliyor…

Paylaşım savaşlarını durdurabilmek için alternatif yerel enerjiyi destekliyorum. Güneş ve rüzgar savaşları durdurur!

Biz, Küresel Eylem Grubu (KEG) olarak, 3 Aralık 2005 yılında küresel ısınmaya karşı örgütlenen küresel eylem gününde bir araya gelen kurum, birey ve inisiyatiflerin "Savaşlara, militarizme ve çok uluslu şirketlerin dünya çağında yaratıkları tahribatlara karşı" birlikte mücadele etme isteğinin ürünü olarak kurulan bir kampanya birliğiyiz.

Nükleer santrallere karşı, küresel ısınmaya karşı, sağlıkta reform aldatmacasına ve bunun üniversitelerdeki yansımalarına karşı mücadele ettik, ediyoruz.

Çernobil faciasının 20. yılında çok sayıda kurumla birlikte örgütlenen eylemlere katıldık. 4 Kasım 2006'da küresel eylem gününde küresel ısınmaya karşı sokaktaydık. 28 Nisan 2007'de "Türkiye Kyoto'yu imzala!" sloganıyla binlerce aktivist, onlarca kurum bir araya gelerek Kadıköy Meydanı'nda miting yaptık. 12 Mayıs'ta Ankara'da sağlıkta yıkım yasalarının bir parçası olan "Mediko hizmetlerinin gasp edilmesine" karşı Ankara'da eylem yaptık.
8 Aralık 2007'de ise tüm dünyada küresel ısınmaya karşı küresel bir eylem örgütleniyor. Bu eylem çok büyük olmalı çünkü özellikle bu yaz tüm dünyada iklim değişikliğinin etkileri çok daha net bir şekilde görülmeye başlandı. Küresel ısınma iklim göçleri, susuzluk, kuraklık, tarımsal yapının çökmesi, hayat pahalılığı, canlı yaşamının tüm dengesinin bozulması demek. Küresel ısınma yoksulların, hem bir ülkedeki yoksulların hem de yoksul ülke ve kıtaların insanlarının ve canlılarının yok olması demek.

Tüm dünyada paralel eylemlerin yapılmasının nedeni Aralık ayında Endonezya Bali'de yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği toplantısına katılacak hükümetlere uyarıda ve çağrıda bulunmak. Dünyanın diğer ülkelerinde Kyoto sonrası dönemin en etkili bir biçimde şekillenmesi için yapılıyor eylemler. Biz ise Türkiye'nin bu toplantıya artık Kyoto'yu imzalamak üzere katılmasını istiyoruz. Çok geç kalmadan bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor. Hükümetlerin topu birbirlerine atması, birbirini suçlaması ve sorumluluk almayı başkasından beklemesi bize yalnızca zaman kaybettiriyor. Zira gezegenimizi kurtarmak için politik manevralarla kaybedecek zamanımız yok. Türkiye de bir an önce harekete geçmeli. Bu toplantı tam zamanı.

Bu yüzden 8 Aralık'ta dünya çapında örgütlenen kampanyanın en büyük ayaklarından birisini Türkiye'de örgütlemek zorundayız. Tüm kurumlar, tüm platform, inisiyatif ve kampanyalar 8 Aralık'ta İstanbul’da buluşacağız.

Munzur'dan Hasankeyf'e, Eşme'den Aliağa'ya, Fındıklı'dan Maraş'a tüm kampanyalar 8 Aralık'ta İstanbul mitinginde bir araya geleceğiz ve öncesinde 1 Aralık’ta Ankara’da ön eylemimizi yapacağız.

AKP hükümetine küresel ısınmaya karşı acil tedbir alması ve nükleer santral yapımını aklına bile getirmemesi gerektiğini haykıracağız.

Ne petrol ne nükleer!

Güneş rüzgar bize yeter!

KÜRESEL EYLEM GRUBU


Etiketler: insan hakları
İstihdam