30/06/2016 | Yazar: Kaos GL

Denizli’de lezbiyen mültecinin intiharının ardından: ‘Türkiye, LGBTİ mültecilere geldikleri ülkelerin koşullarından farklı olmayan koşulları dayatıyor. Hepimizin başı sağolsun’

‘Türkiye, LGBTİ mültecilere geldikleri ülkelerin koşullarının aynısını dayatıyor’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Denizli’de lezbiyen mültecinin intiharının ardından: “Türkiye, LGBTİ mültecilere geldikleri ülkelerin koşullarından farklı olmayan koşulları dayatıyor. Hepimizin başı sağolsun”

 

                                                        Ressam: Serpil Odabaşı

Denizli’de iki gün önce (28 Haziran Salı) lezbiyen mülteci yaşamına son verdi. Ailesi sahiplendi, cenazesi İran’a götürülecek.

Cenazenin nakil işlemleri Denizli’deki LGBTİ mülteciler, Denizli LGBTİ ve Aileleri ve Kaos GL işbirliğinde dayanışmayla yapılıyor.

İntiharın ardından görüşlerine başvurduğumuz Kaos GL Derneği’nden Umut Güner, “Mülteciler geldikleri ülkelerden ayrılma sebeplerinden çok da farklı olmayan bir ortamla karşılaşıyorlar Türkiye’de. Sosyal haklara erişim neredeyse sıfır. Mültecilerin hem haklara erişiminden hem de güvenliğinden sorumlu devlet ve yerel yönetimler çoğu zaman görevlerini yerine getirmek yerine ekstra sorunlar çıkartıyor. Bu durum mültecilerin özellikle de LGBTİ mültecilerin yalnızlaşmasına, sorunlarının artmasına yol açıyor. Kaos GL Derneği gibi LGBTİ mültecilerle dayanışma çalışmaları yapan kurumlar da alanda yalnız kalıyor, destekler yeterli olmuyor. Türkiye, LGBTİ mültecilere geldikleri ülkelerin koşullarından farklı olmayan koşulları dayatıyor. Hepimizin özellikle de LGBTİ toplumunun başı sağolsun” dedi. 


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam