18/10/2017 | Yazar: Kaos GL

Hamburg Uluslararası Kuir Film Festivali’nde Pembe Hayat ve Kaos GL’nin katılımıyla bir panel de gerçekleşecek.

‘Türkiye’den Kuir Filmler’ Hamburg’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hamburg Uluslararası Kuir Film Festivali’nde Pembe Hayat ve Kaos GL’nin katılımıyla bir panel de gerçekleşecek.

Almanya’nın en eski ve en büyük kuir film festivali olan Hamburg Uluslararası Kuir Film Festivali 28. yılında “Türkiye’den Kuir Filmler/ Fîlmên Queer Ji Tırkî” bölümünün de yer aldığı geniş bir programla seyirci karşısına çıkıyor.

Pembe Hayat KuirFest’in hazırladığı özel seçki de; Boysan Yakar, Mert Serçe ve Zeliş Deniz’in anısına çekilen Nilgün Küçükbatman’ın “Moira” (2016);  Ada Ayşe İmamoğlu’nun “Mahallede LGBTİ Olmak” (2016);  Gürcan Keltek’in dört işçinin hikâyesini anlattığı filmi “Fazla Mesai” (2011); Zeliş Deniz, Aykut Atasay ve İzlem Aybastı’nın birlikte üstlendiği “Beyaz Atlı Prens Boşuna Gelme” (2009) filmlerini izlemek mümkün.

“Beyaz Atlı Prens Boşuna Gelme” (2009) filminden

Seçkide ayrıca, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nden katılımcıların trans bireylerle ilgili arşiv çalışması yapmanın nasıl mümkün ve nasıl imkânsız olduğunu tartıştıkları video çalışması “yuvarlak masa fragmanları: pembe hayat arşiv tartışıyor” (2016);  çocukluğunun anılarının bulunduğu oyuncak kutusuna yetişkin dünyasına ait bir sırrı saklayan Derin’in hikâyesini anlatan “Çocuk Oyuncağı” (2014) ve ana akım medyadaki trans temsiline ironik bir eleştiri yönelten, sahte belgesel türündeki “Travestiler” (2007) izleyicilerle buluşacak.

“Veşartî/Gizli” yarışma filmleri arasında

Ali Kemal Çınar’ın ikinci uzun metraj filmi “Veşartî/Gizli” (2015) ise festivalin bu yılki yarışma filmleri arasında. 2016’da !f İstanbul Keş!f ödülünü kazanan Veşartî, yakın zamanda evlenecek olan bakkal Ali Kemal’in 30 yaşına geldiğinde bir kadına dönüşeceğini öğrenmesiyle yaşadıklarını konu ediniyor.

Festival’de Pembe Hayat ve Kaos GL paneli

17-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin programında, dünya prömiyerini KuirFest’te gerçekleştiren, Mersin’de yaşayan transseksüel seks işçisi Deniz’in, uğradığı nefret saldırısının ardından 7 Renk Derneği aktivistleriyle birlikte sürdürdüğü hak mücadelesini konu edinen Gacı Gibi (2016) de yer alıyor. “Gacı Gibi” filminin gösteriminin ardından Pembe Hayat Derneği’nden Buse Kılıçkaya ve Kaos GL’den Umut Güner’in katılımıyla bir panel gerçekleşecek.

KuirFest koordinatörlerinden Esra Özban Festival jürisinde

Hamburg Uluslararası Kuir Film Festivali’nin jürisinde bu yıl, #BKKY filmiyle KuirFest’te yer alan Nontawat Numbenchapol, sinemada trans temsilleri üzerinde çalışan aktivist, akademisyen Robin K. Saalfeld ve KuirFest’in festival koordinatörlerinden ve programcılarından Esra Özban yer alıyor.

Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam