29/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul LGBTİ, Şişli Belediyesi’nin ücretsiz ve anonim HIV testi uygulamasından faydalanmak için topluca test yaptırmaya çağırıyor.

‘Ücretsiz, anonim HIV testi olmaya gidiyoruz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ, Şişli Belediyesi’nin ücretsiz ve anonim HIV testi uygulamasından faydalanmak için topluca test yaptırmaya çağırıyor.

Şişli Belediyesi’nin ücretsiz ve anonim HIV testi uygulaması devam ediyor. Belediyenin Lambdaistanbul ve SPoD LGBTİ’nin çabaları sonucu başlatılan uygulamasıyla herhangi bir ücret ödemeden ve anonim olarak HIV testi yaptırmak mümkün.

Lambdaistanbul LGBTİ, Şişli Belediyesi’nin bu uygulamasından faydalanmaya çağırıyor. Dernek, her ayın ilk perşembe akşamı buluşarak Şişli Belediyesi Sağlık Müdürlüğü binasına HIV testi yaptırmaya çağırıyor. Bu ay için 1 Ekim perşembe akşamı saat 18.00’da Osmanbey Metro Durağı Pangaltı Dolapdere çıkışı, Ramada Otel Karşısı’nda buluşulacak.

“Kaçımız düzenli olarak test yaptırıyoruz?”

Lambdaistanbul test yaptırma çağrısında şunları kaydetti:

“Korunmasız her türlü cinsel ilişki, güvenli olmayan kan alışverişi sonrası ve hamilelik öncesi HIV testi yaptırılması tavsiye edilir. Peki kaçımız bu testi düzenli olarak yaptırıyoruz?

“Bazen sonucundan korktuğumuz için, bazen de yeterince önemsemediğimiz için test olmayı ihmal edebiliyoruz.

“Lambdaistanbul olarak bu süreçte kimse yalnız kalmak zorunda değil diyerek herkesi her ay bizimle test olmaya çağırıyoruz.

“Şişli Belediyesi ile yapılan anlaşma sonucu testler ücretsiz ve rumuz kullanılarak yapılacaktır. Kişiler daha sonra kendilerine seçtikleri rumuzu vererek test sonucunu öğrenebilecektir.”

İlgili haber:

Şişli Belediyesi’nden LGBTİ’lere ücretsiz ve anonim sağlık hizmeti


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam