17/07/2009 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi Ütopya dosya konulu Temmuz Ağustos 2009 sayısı ile kitapevlerinde...

‘Ütopyalara ihtiyacımız var’  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Dergisi Ütopya dosya konulu Temmuz Ağustos 2009 sayısı ile kitapevlerinde... Halil İbrahim Dinçdağ'dan Serra Yılmaz'a, Antonia San Juan'dan İclal Aydın'a dolu dolu söyleşiler ve yazılar sizleri bekliyor.

Ütopyam dosyasında, Adnan, Yeliz Kızılarslan yazdı. “Ütopya-m” yarışmasının birincisi “Leyla’yı Beklerken” öyküsü ile Nisa Yılmaz ve Google isimli öyküsü ile de Rüzgar Akın Kaos GL Dergisinin sayfalarında yerlerini aldılar.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma, Ankara’dan Van, Eskişehir, Diyarbakır, İzmir, İstanbul’a taştı. Biz de buluşmanın heyecanını ve coşkusunu dergiye bu illerden ev sahiplerimizin sözleriyle taşıdık…
 
LGBTT bireylere yönelik ayrımcılık ve homofobiyi görünür kılmak adına verilen ‘Hormonlu Domates Ödülleri’nin 5.si LGBTT Onur Haftası etkinlikleri kapsamında yapıldı. Kimler domates aldı, kimler ödüllerini aldı, Bawer Çakır yazdı.
 
Çalışma Hayatı Bölümümüzde bu sayıda iki konuğumuz var. Homofobiye Kırmızı Kart çıkartan Halil İbrahim Dinçdağ ile işin magazinsel yönü dışında an ve an ne yaşadıklarını konuştuk. İkinci konuğumuz, Stand-up sanatçısı Esmeray ile seks işçiliğinden midye satıcılığına ve ordan da stand-up gösterilerine ilişkin söyleştik.
 
Bize dayatılan kimliklerin dışında var olabilmenin mümkün olduğunu bize gösteren isimlerden biri Serra Yılmaz, Kaos GL okuyucuları için konuştu. Politikadan, aşka, cinsellikten, sinemaya…
 
Bu sayımızda Çağlar Yerlikaya, İclal Aydın’la “hayat güzeldir” diyerek söyleşti.
 
“Annem Hakkında Her şey” filminden tanıdığımız oyuncu ve yönetmen Antonia San Juan ile Kemal Ördek, sinemadan, LGBT harekete ve daha fazlasını konuştu.
 
Köşe yazılarıyla, Hande Öğüt, Can Yaman, Hülya Sur, Yeliz Kızılarslan Kaos GL’nin gündemini oluşturmaya devam ediyorlar.
 
İran’ı hep İran’dan ayrılmak zorunda kalanlardan dinledik. Kaos GL için Fabrice Ribert İran izlenimlerini derledi.
 
“Benim hala umudum var” şarkısını mırıldandığımız iki bölüm ile karşınızdayız. Canım Ailem bölümünde iki kardeşi konuk ediyoruz. Birlikte bölümünde ise Güneş ve Buse ile görüştük.

Kapağımızı "aşkın ezberini bozalım.. bir transın sırtını öperek" ve orta sayfamızı "yine bir at sırtı gördüm rüyamda" isimli Hakan Aydoğan'ın iki nefis çalışması süslüyor.
 
Her zamanki gibi Kült Filmler, Müzik ve Kütüphane sayfaları yine sizlerle…
 
Tadına doyamayacağınız bir sayı daha sizleri bekliyor.



Etiketler: medya
İstihdam