28/09/2007 | Yazar: Kaos GL

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Columbia Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada ‘İran’da eşcinsel yok’ sözüne tepkiler gelmeye devam ediyor.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Columbia Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada ‘İran’da eşcinsel yok’ sözüne tepkiler gelmeye devam ediyor. ILGA Eski Genel Sekreteri Kürşad Kahramanoğlu Amerika basınına yaptığı açıklamada ‘Bugün bile Kayseri kenti sığınma bekleyen LGBT İranlılarla dolu’ dedi.

Kaosist üyesi ve ILGA Eski Genel Sekreteri Kürşad Kahramanoğlu Amerikan basınına yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecat’ın ‘İran’da, sizin ülkenizde olduğu gibi eşcinseller yoktur, bizim ülkemizde öyle şey yok. İran’da böyle bir olgu yoktur; bunu size kim söyledi bilmiyorum’ demiş olmasının hiç de şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Kahramanoğlu açıklamasında ‘İran Devrimi, İran’daki eşcinselleri sistematik olarak yok etme çabasına girişmiştir. Eşcinsellerin pek çoğu ya öldü ya da İran’dan kaçtılar. Bugün bile Kayseri kenti sığınma bekleyen LGBT İranlılarla dolu. Daha iki hafta önce onları görmeye gittim; çaresizlik içindeler ve başlarından geçen bir sürü vahim olay anlatıyorlar. Eğer bir Tanrı varsa, o Tanrı bu sözde devrim ve liderlerinden bir gün hesap soracaktır, eğer bu hesabı ondan önce İran halkı sormazsa’ dedi. 

Çeviri: Murat C.

*Konuyla ilgili haberler:

[[‘İranlı bir eşcinsel olarak varım’]]

[[Biz neden burdayız?]]

[[İran’da eşcinsel yokmuş]]

[[24 Ağustos: İran’da bir idam daha]]

[[‘Suçları’ birbirlerini sevmeleriydi]]

[[Burada transeksüel olmak İran’da olmakla aynı]]

[[‘Rejimler değil kutsal olan hayattır’]]

[[İranlı bir lezbiyenin çığlığı]]

[[İran bir eşcinseli daha idam etti]]

[[İran’da "Bazen Oluyor"]]

[[AIDS'e karşı İran'dan ilaç]]

[[Eşcinsel idamlarına son verilsin']]





Etiketler: insan hakları, mülteci
nefret