01/09/2007 | Yazar: Kaos GL

Havalimanı tuvaletinde bir sivil polise tacizde bulunurken yakalanan Senatör Craig, eşiyle el ele tutuşup medyanın karşısına çıktı ve "Olay yaşandığında polise davranışlarımı yanlış anladıklarını söyl

‘Yanlış anlaşıldım. Ben eşcinsel değilim’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Havalimanı tuvaletinde bir sivil polise tacizde bulunurken yakalanan Senatör Craig, eşiyle el ele tutuşup medyanın karşısına çıktı ve "Olay yaşandığında polise davranışlarımı yanlış anladıklarını söyledim. Uygunsuz bir girişimde bulunmadım. Eşcinsel değilim. Olayı hızlıca ve tek başıma kapatmak için suçumu kabul ettim’ dedi.

Havalimanı tuvaletinde bir sivil polise asılmak, dikizlemek ve taciz etmekle suçlanan Senatör Larry Craig dün (29 Ağustos) eşiyle birlikte basının karşısına çıktı ve "Yanlış bir şey yapmadım" dedi.

Craig, "Olay yaşandığında polise davranışlarımı yanlış anladıklarını söyledim. Uygunsuz bir girişimde bulunmadım. Eşcinsel değilim. Olayı hızlıca ve tek başıma kapatmak için suçumu kabul ettim. Bunu yapmadan önce avukatıma danışmam gerekiyordu" dedi.

Skandalın ortasındaki sivil polis Dave Karsnia'nın raporunda anlattıklarına göre olay şöyle gelişti: "Craig, gözleriyle beni takip ediyordu. Tuvalete gittiğimde o da geldi. Yandaki tuvalet kabinine girdi. Sağ ayağıyla kabin duvarına vurdu. Bu hareket orada uygunsuz ilişkiye girmek isteyenlerin işaretidir. Defalarca ayağını vurdu, ayağını ayağımın yanına koydu. Sonra da aşağıdan elini uzattı. Ben de hemen ona polis kartımı uzattım..."

Tutuklanıp 45 dakika sorgulanan Senatör'ün sözcüsü "Yere eğilip düşen bir kağıdı aldığını, olayın yanlış anlaşıldığını" açıkladı.

*Konuyla ilgili haberler:

[[Senatörün mumu tuvalette söndü]]
Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam