25/09/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu LuBUnya 25-26 Eylül’de, Boğaziçi Üniversitesi’nde masa açacak.

LuBUnya, Boğaziçi’nde Yeni Döneme Başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu LuBUnya 25-26 Eylül’de, Boğaziçi Üniversitesi’nde masa açacak.
 
Boğaziçi Üniversitesi’nin homofobi ve transfobi karşıtı öğrenci topluluğu LuBUnya 25-26 Eylül’de oryantasyon günlerinde kampüste masa açacak.
 
Yeni gelen öğrencilere üniversite tanıtımının yapıldığı oryantasyon günlerinde öğrenci toplulukları da kendi tanıtımlarını yapacak. Geçen yıl cinsellik atölyesi, erkeklik okumaları, açılma toplantısı ve film haftası düzenleyen LuBUnya’nın gerçekleştirdiği seks işçiliği söyleşisi ve “LuBUnya Festivali” etkinliklerinin haberlerine şu bağlantılardan ulaşabilirsiniz:
 
 
Topluluk, yeni dönem etkinliklerini oryantasyon sonrası katılan yeni öğrencilerle birlikte planlayacak.
 
LuBUnya nedir?
 
LuBUnya, 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grup öğrencinin kampüste eksikliğini hissederek oluşturduğu homofobi ve transfobi karşıtı öğrenci topluluğudur. Kampüste LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) bireylerin görünürlüğünü artırmayı ve cinsel yönelim/cinsiyet kimliği hedefli ayrımcılığa karşı mücadele etmeyi temel meselesi olarak belirlemiştir. Bu noktadan hareketle, yola çıktığımız günden bu yana; film gösterimleri, açık toplantılar, atölyeler, paneller, piknikler, partiler düzenliyor ve çeşitli spot afişler hazırlıyoruz. Diğer üniversitelerdeki LGBT topluluklarıyla dayanışarak üniversiteler-arası bir ağ kurmayı önemsiyor, birlikte daha da güçleniyoruz.
 
 
İletişim için lubunya.bu@gmail.com adresine mail atmanız yeterli!
 
Sen yoksan çok eksiğiz!

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret