06/04/2012 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat’ın 3 ayda bir yayımlanan dergisi Lubunya, "Şiddet"i işleyecek. Yazıların son gönderilme tarihi 6 Mayıs

Lubunya Dergisi 10. Sayısı Dosya Konusu: Şiddet… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin 3 ayda bir yayımlanan dergisi Lubunya, "Şiddet"i işleyecek. Yazıların son gönderilme tarihi 6 Mayıs 2012 belirlendi.

Pembe Hayat’ın dergisi Lubunya’nın 10. sayısının dosya konusu "Şiddet" olarak belirlendi. Pembe Hayat’ın çağrısı şu şekilde:

"Haberleri her açtığınızda karşınıza, polis tarafından coplanan öğrenciler, memurlar, seks işçileri, öğretmenler, transeksüeller çıkıyorsa, kadınların sokakta işkence gördüklerini açık seçik görüyorsanız, siyasetçiler “biz ve ötekiler” sınırlarını nefretle şiddetle ve her gün daha da kalın çizgilerle çiziyorsa, cezaevlerinde çocukların tecavüze uğradığı ve bu durumun birkaç dakikalık haber akışı içinde geçiştirildiğini görüyorsanız, neredeyse her gün bir transeksüel cinayeti işleniyorsa, ŞİDDET günlük yaşamınızda sistematik olarak normalleştiriyorsa, Türkiye’de yaşıyorsunuz demektir.
 
Doğduğumuz andan itibaren annemizin dayak yediğini görüyoruz, sokakta diğer çocukların hışmına uğruyoruz. Okulda, ibne, top, fakir, çirkin, şişman, Kürt, Alevi, Çingene denildiğinde kendinizden bahsedildiğini içten içe biliyorsanız, Türkiye’de eğitim görüyorsunuz demektir.
 
Kulaklarımızda yankılanan, önce kalbimizi morartan alaycı sözler sonra vücudumuzun çeşitli yerlerini morartıyor.
 
Hayatımız boyunca bitmeyen şiddet öldükten sonra gazetelerde fotoğraflarımızın altındaki yorumlarda “suçlu” olduğumuz tekrar hatırlatılıyorsa, iki satır haber oluyorsa ölümümüz, Türkiye’de yaşıyorsunuz demektir.
 
Şiddet…
 
Bazen bir söz, bazen bir bakış, bazen “çıkar kimliğini” diye seslenen/azarlayan bir üniforma, şiddet hayatımızın içine sızmaktan çok hayatımızı kurgulayan bir karabasan gibi tepemizde.
 
Bir yandan şiddetin mağduruyken diğer yandan şiddeti üreten kişi olduk.
 
Şiddete dair algımızı, şiddetle baş etme yöntemlerimizi, incindiğimiz zamanları, şiddetin başlayıp bittiği yeri, bu öğrenilmiş olguyu birbirimize yöneltme halimizi, şiddete dair eteğimizdeki taşları dökmek için, dergimizin 10. sayısında şiddeti mercek altına alıyoruz.
 
Anlayıp kavramak için şiddeti tartışıyoruz.
 
Arınmak için, sorgulamak için, yüzleşmek için, hesaplaşmak için, yazılarınızı, fotoğraflarınızı, şiirlerinizi, iç dökmelerinizi 6 Mayıs tarihine kadar lubunya@pembehayat.org adresine gönderebilirsiniz."
 
Lubunya’nın bir önceki sayısını buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz: http://pembehayat.org/iletisim/lubunya-dergisi/ 


Etiketler: medya
İstihdam