24/07/2023 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul’un yeni etkinlik serisi Lubunya Tezler’in ilk konuğu “Eleştirel Erkeklik Çalışmaları Çerçevesinde Öteki Erkeklerin (Trans) Erkeklik Deneyimleri: Bir Alan Araştırması” isimli YL teziyle Umut Derin Eroğlan.

“Lubunya Tezler” serisi başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, “Lubunya Tezler” etkinlik serisine başlıyor.

Lubunyaların yazdığı ya da lubunyaları merkeze alan seride özellikle LGBTİ+’ların akademik alanda yine LGBTİ+ olmaya ilişkin söz ve bilgi ürettiği, alan araştırması yaptığı lisans / yüksek lisans / doktora tezleri konuşulacak ve akademide LGBTİ+ olmak da tartışılacak.

İlk konuk Umut Derin Eroğlan

Serinin ilk etkinliği 28 Temmuz Cuma günü 19:00’da gerçekleşecek. Umut Derin Eroğlan “Eleştirel Erkeklik Çalışmaları Çerçevesinde Öteki Erkeklerin (Trans) Erkeklik Deneyimleri: Bir Alan Araştırması” isimli yüksek lisans tezi ile etkinliğin konuğu olacak.

Araştırmanın özet kısmından:

“Toplumsal kodların gölgesinde inşa edilen cinsiyet kimlikleri, cisgender heteronormatif bir motivasyon ile hizaya sokulmaktadır. Bu cendere içinde translar da aynı cisgenderlar gibi cinsiyet kimliklerini yorucu bir mücadele sonucunda oluştururlar. Bu çalışma, erkeklik inşaları cisgender erkeklerden farklı dinamikler etkisinde gerçekleşen trans erkeklerin erkeklik deneyimlerini araştırmak, toplumsal cinsiyet rollerinin kimlik inşasındaki etkisini analiz etmeyi amaçlamıştır.”

Lubunya Tezler serisinin ilk etkinliğine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.


Etiketler: eğitim
İstihdam