08/04/2021 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ Medya Okulu 2021 programının ilk oturumu “Lubunyaların Sosyal Medyası – 2020” başlığıyla forum formatında dijital ortamda gerçekleşti.

“Lubunyaların Sosyal Medyası – 2020” forumu nasıl geçti? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin her yıl düzenlediği LGBTİ+ Medya Okulu etkinlik serisinin ilk aşamasının ilk oturumu, “Lubunyaların Sosyal Medyası – 2020” başlığıyla forum formatında bugün dijital ortamda gerçekleşti.

Etkinliğe Bilkent Renkli Düşün Topluluğu, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, Trans İstanbul İnisyatifi, Aydın LGBTİ+ Dayanışması, Boysan’ın Evi, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, Genç LGBTİ+ Derneği, HEVİ LGBTİ+ Derneği, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, 17 Mayıs Derneği ve LİSTAG LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği katıldı.

LGBTİ+ örgütlerinin, 2020 yılında sosyal medyada gerçekleştirdiği nefret karşıtı, görünürlük ve vaka özelinde kampanyaları gözden geçirmek; ihtiyaçları ve eksikleri tespit ederek daha efektif kampanyalar planlamak için birlikte düşünme alanı yaratmak için düzenlenen oturum; kampanya örneklerinin paylaşımıyla başladı. LGBTİ+ örgüt katılımcıları doğrudan kendi düzenledikleri ya da katıldıkları sosyal medya kampanyalarından aktarımlarda bulundu. Katılımcıların aktarımlarından belirlenen eksik ve kazanımlar üzerinden LGBTİ+’ları doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiren gündemler özelinde geliştirilen yöntem ve manevralar masaya yatırıldı.

Etkinlik, belirlenen eksik ve kazanımlar üzerinden ortaklaşılabilecek alanların tartışılmasıyla devam etti. Katılımcılar, hem örgütsel hem de bireysel deneyimleri ışığında ihtiyaç duydukları araçları paylaştılar.

LGBTİ+ Medya Okulu 2021 programının ilk aşamasının ilk oturumu olan “Lubunyaların Sosyal Medyası – 2020” forumu ihtiyaç duyulan atölye çalışmalarının belirlenmesiyle sona erdi. 


Etiketler: medya
İstihdam